Home

Nieuws

Waanzinnige Workshop Week Badminton Nederland - 9 t/m 14 oktober 2018, tijdens de 70e Yonex Dutch Open in Almere

Wij gaan jou zéker ontmoeten tijdens de 70e editie van Yonex Dutch Open van 9 t/m 14 oktober in Topsportcentrum Almere. Niet alleen omdat óók jij wilt genieten van topbadminton en omdat jij alle Nederlandse toppers wilt aanmoedigen.

Maar ook omdat je vast en zeker één of meerdere van de waanzinnige workshops wilt bezoeken, die wij organiseren tijdens de Yonex Dutch Open.

Allemaal stuk voor stuk workshops die.....

jouw vereniging structureel en strategisch verder op weg helpen;

jou als bestuurder of commissielid van een badmintonvereniging sterker maken; 

je nuttige toepasbare Tips en Tricks geven en 

jou zelfs ondersteunen in praktische persoonlijke vaardigheden, die je kunt inzetten in het belang van jouw badmintonvereniging. 

Als je één of meerdere workshops volgt, dan ontvang je een gratis toegangsticket voor de Yonex Dutch Open. 

 

Voor meer informatie KLIK HIER

Hoe jeugd te werven en behouden door BV Nieuw-Vennep

Op 19 september zijn directeur Barbara Mura en manager Competitie en Toernooien Joan Peeters op verenigingsbezoek geweest bij BV Nieuw-Vennep. Gastheer was SL 3-trainer Alex van Zaanen, voorzitter van de jeugdcommissie en ‘motor’ van de jeugdafdeling.

24 kinderen waren bezig met hun training in een leuke, ontspannen sfeer in de mooie sporthal Estafette. Alex was samen met Pieter Fiege (één van de acht vrijwilligers)  de training aan het bespreken om vervolgens aan de slag te gaan: het prachtige shuttlekanon dat aangeschaft is, mede door een subsidie van het Schiphol investeringsfonds, werd aangezet - tot grote vreugde van de allerkleinsten (Nieuw-Vennep verwelkomt kinderen al vanaf 7 jaar). Tegelijkertijd zochten de wat oudere spelers hun uitdaging bij de Fitlight Trainer.  Aan het einde van de les stond de volgende groep tieners (36 stuks) alweer te popelen om zelfstandig aan de warming-up te beginnen. Alex wijst snel een buddy toe aan een potentieel nieuw lid dat voor het eerst komt proefspelen, zo blijft de warming-up zelfstandig en voelt het lid zich meteen welkom.

Lees meer »

Badmintontalenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

Vind jij badminton leuk maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Op zondag 14 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de tiende Paralympische Talentdag. Misschien heb jij wel talent.

Tijdens deze dag nodigen we iedereen uit die talent voor badmintont heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus! En voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen 16 sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles!

Lees meer »

Allerlaatste wedstrijd team 1 in onze hal schrijft BC Duinwijck

Duinwijck 1 treedt aankomend weekend aan voor haar allerlaatste thuiswedstrijd in de huidige Duinwijckhal. Tegenstander is Smashing uit Wijchen. De volgende tegenstander in Haarlem is Velo op 20 oktober, dan is de nieuwe hal het strijdtoneel.

Duinwijck deelt de koppositie op de ranglijst met HBV, Smashing deelt de onderste plek met TFS Barendrecht. Desondanks mag van onderschatting geen sprake zijn. Wijchen komt met name in de dubbelspelen altijd sterk voor de dag en de 2-6 overwinning die Duinwijck vorig jaar in de uitwedstrijd behaalde, mag als wat geflatteerd worden beschouwd. Tegelijkertijd hoeft de landskampioen natuurlijk voor niemand bang te zijn, dus we gaan uit van een mooi resultaat aanstaande zaterdag.
 

Lees meer »

Youth Olympic Games 2018

Gisteren de feestelijke teamoverdracht TalentteamNL voor de Youth Olympic Games 2018 in Buenos Aires. Voor Nederland komen Dennis Koppen en Madouc Linders in actie. Heel veel succes! 

 

Bron: BNL
 

AviAir Almere thuis tegen DKC

Zaterdag 22 september 2018 speelt AviAir Almere thuis om 19.00 uur in Sporthal Raggers tegen het Haagse DKC. Een echte topwedstrijd en dan te bedenken dat deze teams ooit tegen elkaar streden om aan degradatie uit de eredivisie te ontsnappen.

DKC heeft zich dit seizoen goed versterkt met het aantrekken van Robin Tabeling en dat betekent dat DKC met Tabeling en Caljouw over een ijzersterk mannendubbel beschikt. Een loodzware wedstrijd derhalve voor AviAir.

Lees meer »

Goede start seizoen voor Amptmeijer Badminton'80

Het competitieseizoen is weer van start gegaan voor Amptmeijer Badminton ’80. Dit jaar doen er 3 mixteams, 2 herenteams en 1 meidenteam bij de jeugd mee. Wat het seizoen gaat brengen is lastig te voorspellen. In plaats van in regio’s, wordt er nu ‘landelijk’ gespeeld in divisies met als doel korte reisafstanden voor de mixteams. Hierdoor moeten onze teams zowel tegen sterkere als geheel onbekende teams spelen. De herenteams en het meidenteam spelen nog wel in de regio. Het seizoen is in elk geval veelbelovend van start gegaan, vier teams hebben gewonnen en twee teams hebben gelijk gespeeld.  

Lees meer »

Victor China Open 2018

Op de Victor China Open 2016 in Changzhou spelen Mark Caljouw, Robin Tabeling, Jelle Maas en Cheryl Seinen. Mark Caljouw speelt morgen zijn single tegen Suppanyu AVIHINGSANON uit Thailand

Robin Tabeling en Cheryl Seinen speelden een spannende partij tegen de nrs 5 geplaatste Chineze  Zhang/Li maar verloren met 13-21, 22-20 en 14-21.

Robin Tabeling en Jelle Maas verloren hun mannendubbel van Chen/Wang uit Chinese Taipei met 11-21 en 13-21

 

Voor het toernooi KLIK HIER

Mark Caljouw kanshebber op eindzege Yonex Dutch Open 2018

Vandaag heeft de loting plaatsgevonden voor de Yonex Dutch Open, die van 9 t/m 14 oktober 2018 plaatsvindt in Topsportcentrum Almere en onderdeel is van de BWF Tour Super 100 toernooien.

Het toernooi kent met diverse spelers uit de top 20 van de wereldranglijst een sterke bezetting. Europa met diverse medaillewinnaars van de Europese Kampioenschappen 2018 is goed vertegenwoordigd en vanuit Azië zijn er deelnemers uit Indonesië, Japan, Maleisië, China, Chinese Taipei en India.

Lees meer »

FZ FORZA launches new collection partnering Solibad

The Danish brand FZ Forza is about to launch this fall a brand new collection together with the charity foundation Solibad, Badminton without borders.

This is a unique occasion for Solibad to strengthen a partnership which was already going on well for the past three years, and spread their common actions more widely thanks to the distribution of this new collection all around the planet.

“We are truly happy to continue and strengthen this partnership with Forza and to give it a new turn with this new line of clothing. We share with our Danish friend the same values of sportsmanship and equality of access to sport for everyone and we hope this collection will be a great success so that we can finance more and more programs to help children in the need” says Raphael Sachetat, founder of Solibad.

“I was lucky enough to be in Bekasi, in the outskirts of Jakarta, when the first shirts were revealed and given to the children of our program in Indonesia – who live in a giant garbage dump and I saw twinkles in their eyes when they put them on” adds the French reporter.

Lees meer »

Gelegenheidsteam DKC strijdend ten onder

Deze week ontbraken sterrenspelers Mark Caljouw, Robin Tabeling, Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono (wederom) wegens internationale verplichtingen. Hierbij is het zeker het vermelden waard dat Tirtosentono tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Tallinn een zilveren medaille heeft veroverd in de mix onder 19!

Door alle afwezigen verliep de wedstrijd van het vlaggenschip van DKC tegen Goldinvestment Roosterse minder goed. Debutanten Teun de Mast en Kevin Wouters moesten in de herendubbel het onderspit delven tegen de heren van Roosterse BC. Gelukkig deden de vaste dameskrachten van team 1, Marlies Baan en Daisy Bommeleyn, wat er van hen verwacht werd. Hierdoor kwam DKC met een gelijke stand uit de dubbels.

Lees meer »

Herstel van AviAir tegen Smashing

AviAir Almere heeft in zijn tweede wedstrijd een 6-2 overwinning geboekt op Smashing in Wijchen. Het kersverse teamlid Amy Tan kende een uitstekende start door haar enkel- en mixpartij te winnen. De laatste partij van de avond was ook de meest vermakelijke. Dave Khodabux en Georgy van Soerland verloren weliswaar hun mix van Roy Reijbroek en Lieke Maes maar die partij was toch wel een spektakelstuk. In de tweede game was het over en weer game- en matchpoint dat uiteindelijk met 30-28 werd gewonnen door Roy en Lieke.

Lees meer »

Zillver voor Wessel en Alyssa op het EJK in Tallinn

Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono hebben als ongeplaatst koppel een prachtige zilveren medaille behaald in het gemengddubbel op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Tallinn, Estland.

Zij moesten het goud laten voor hun Franse tegenstanders Delrue/Moinard (13e geplaatst), 16-21 en 16-21.

GEFELICITEERD!

2x winst in Leuven voor Nederland

Op de Yonex Belgian International in Leuven heeft Jacco Arends 2x de winst gehaald in de finale. In het gemengddubbel samen met Selena Piek en in het mannendubbel samen met Ruben Jille.

Voor de uitslagen van de finale  KLIK HIER

Wessel en Alyssa in de finale!!!

Geweldige van Wessel van de Aar en Alyssa Tirtosentono! Ze staan in de finale van de Europese Jeugd Kamopioenschappen in Tallinn!

Zij versloegen hun tegenstanders uit Duitsland in 3 games! Morgen kijken of het zilver of goud wordt!

Twee finaleplaatsen voor Nederlandse badmintonners in Leuven

De badmintonhal in Leuven kleurt Oranje. Op zaterdag, de finaledag, kunnen 'we' met 2 hoofdprijzen naar huis.

JACCO ARENDS en SELENA PIEK maakten hun plaatsingsstatus waar, althans.... ze zijn goed op weg. Ze staan op zaterdag in de finale van de gemengd dubbel op de Yonex Belgian International 2018. Het succesvolle tweetal moest overigens in de halve finale toch flink aan de bak. Tegenstanders RUBEN JILLE en IMKE VAN DER AAR, jawel, ook uit Nederland, gaven zich niet zomaar gewonnen.

De twee wisten prima aan te haken bij de topfavorieten en alleen dát feit belooft veel voor de toekomst in het gemengd dubbel. Uiteindelijk waren het toch Jacco en Selena die aan het langste eind trokken. Het werd 21-15 en 22-20.

In de finale spelen Jacco en Selena tegen het Schotse duo Hall / MacPherson.

Lees meer »

Super prestatie van Wessel en Alyssa

Geweldige prestatie op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Tallinn van Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono in het gemengddubbel! Zij wonnen net de kwartfinale na een zeer spannende wedstrijd vooral de 3e game! Zij wonnen van het Franse duo Briot en Bauer met 21-18, 12-21 en 22-20. 

Morgen spelen zij de halve finale tegen de Duitsers Lukas Resch en Emma Moszczynski die 7e zijn geplaatst.

Een podium plaats is al vast gelegd nu verder!

Kwartfinale op de EJK voor Wessel en Alyssa

Op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Tallinn, Estland staan Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono in de kwartfinale. Zijn spelen als 2e wedstrijd na 18.00 uur (plaatselijke tijd) op de Yonex baan, livestream en BETv baan.

Zij spelen tegen het Franse koppel Maxime Briot en Sharone Bauer. In de achste finale wonnen zij in een zeer spannende wedstrijd van de nrs 6 geplaatste Russen Karpov en Kurdyukova met 23-21, 20-22 en 24-22

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

Voor de kwartfinales KLIK HIER

Yonex Belgian International 2018

Leuven kleurt langzaam Oranje. 

Yonex Belgian International met grote Nederlandse vertegenwoordiging. 

Goed badminton van onze Oranje spelers in Leuven (België) bij de Yonex Belgian International. We mogen als échte Hollandse badmintonfans niet ontevreden zijn!

GAYLE MAHULETTE

Goed, het was toch echt wel jammer dat Gayla Mahulette het meteen in de eerste ronde moest opnemen tegen de als eerste geplaatste Spaanse Beatriz Corrales. Toch speelde Gayle een prima wedstrijd. Corrales moest tot de laatste slagenwisseling alert blijven. De setstanden waren 23-21 en 21-16.

Lees meer »

Europese Jeugd Kampioenschappen U19

Het individuele toernooi op het Europees Jeugd Kampioenschap vordert gestaag en nog steeds zijn enkele Nederlandse spelers en speelsters volop in de race, op weg naar een medaille wellicht.

DAMESENKELSPEL

Zo ligt de 17-jarige AMY TAN van AviAir Almere nog steeds op koers om wellicht voor een grote verrassing te gaan zorgen in het vrouwenenkelspel. In háár tweede wedstrijd werd de Zweede Ashwathi Pillai met 21-10 en 21-14 verslagen. Amy staat nu bij de laatste 16 (!). Morgen - vrijdag - komt ze in actie tegen de als zevende geplaatste Teresa Svabikova uit Tsjechië. Een pittige wedstrijd wordt dit, maar de geluiden uit Tallinn zijn positief. Amy zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.....

Lees meer »

» Nieuws archief    RSS feed RSS feed

Nieuws

Waanzinnige Workshop Week Badminton Nederland - 9 t/m 14 oktober 2018, tijdens de 70e Yonex Dutch Open in Almere

Wij gaan jou zéker ontmoeten tijdens de 70e editie van Yonex Dutch Open van 9 t/m 14 oktober in Topsportcentrum Almere. Niet alleen omdat óók jij wilt genieten van topbadminton en omdat jij alle Nederlandse toppers wilt aanmoedigen.

Maar ook omdat je vast en zeker één of meerdere van de waanzinnige workshops wilt bezoeken, die wij organiseren tijdens de Yonex Dutch Open.

Allemaal stuk voor stuk workshops die.....

jouw vereniging structureel en strategisch verder op weg helpen;

jou als bestuurder of commissielid van een badmintonvereniging sterker maken; 

je nuttige toepasbare Tips en Tricks geven en 

jou zelfs ondersteunen in praktische persoonlijke vaardigheden, die je kunt inzetten in het belang van jouw badmintonvereniging. 

Als je één of meerdere workshops volgt, dan ontvang je een gratis toegangsticket voor de Yonex Dutch Open. 

 

Voor meer informatie KLIK HIER

Hoe jeugd te werven en behouden door BV Nieuw-Vennep

Op 19 september zijn directeur Barbara Mura en manager Competitie en Toernooien Joan Peeters op verenigingsbezoek geweest bij BV Nieuw-Vennep. Gastheer was SL 3-trainer Alex van Zaanen, voorzitter van de jeugdcommissie en ‘motor’ van de jeugdafdeling.

24 kinderen waren bezig met hun training in een leuke, ontspannen sfeer in de mooie sporthal Estafette. Alex was samen met Pieter Fiege (één van de acht vrijwilligers)  de training aan het bespreken om vervolgens aan de slag te gaan: het prachtige shuttlekanon dat aangeschaft is, mede door een subsidie van het Schiphol investeringsfonds, werd aangezet - tot grote vreugde van de allerkleinsten (Nieuw-Vennep verwelkomt kinderen al vanaf 7 jaar). Tegelijkertijd zochten de wat oudere spelers hun uitdaging bij de Fitlight Trainer.  Aan het einde van de les stond de volgende groep tieners (36 stuks) alweer te popelen om zelfstandig aan de warming-up te beginnen. Alex wijst snel een buddy toe aan een potentieel nieuw lid dat voor het eerst komt proefspelen, zo blijft de warming-up zelfstandig en voelt het lid zich meteen welkom.

Lees meer »

Badmintontalenten gezocht voor de Paralympische Spelen!

Vind jij badminton leuk maar heb je het het nog nooit geprobeerd? Op zondag 14 oktober 2018 organiseert TeamNL op Papendal de tiende Paralympische Talentdag. Misschien heb jij wel talent.

Tijdens deze dag nodigen we iedereen uit die talent voor badmintont heeft en beoordelen bondscoaches van verschillende zomersporten de potentie van deelnemende talenten. TeamNL en de sportbonden bieden de meest kansrijke sporters de mogelijkheid om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Een unieke kans dus! En voor 35 sporters heeft dit al geleid tot deelname aan een topsportprogramma van een bond. Dat zijn er maar liefst vier per Paralympische Talentdag. En daarvan namen 16 sporters deel aan de Paralympische Spelen in Rio, met het geweldige resultaat van vijf medailles!

Lees meer »

Allerlaatste wedstrijd team 1 in onze hal schrijft BC Duinwijck

Duinwijck 1 treedt aankomend weekend aan voor haar allerlaatste thuiswedstrijd in de huidige Duinwijckhal. Tegenstander is Smashing uit Wijchen. De volgende tegenstander in Haarlem is Velo op 20 oktober, dan is de nieuwe hal het strijdtoneel.

Duinwijck deelt de koppositie op de ranglijst met HBV, Smashing deelt de onderste plek met TFS Barendrecht. Desondanks mag van onderschatting geen sprake zijn. Wijchen komt met name in de dubbelspelen altijd sterk voor de dag en de 2-6 overwinning die Duinwijck vorig jaar in de uitwedstrijd behaalde, mag als wat geflatteerd worden beschouwd. Tegelijkertijd hoeft de landskampioen natuurlijk voor niemand bang te zijn, dus we gaan uit van een mooi resultaat aanstaande zaterdag.
 

Lees meer »

Youth Olympic Games 2018

Gisteren de feestelijke teamoverdracht TalentteamNL voor de Youth Olympic Games 2018 in Buenos Aires. Voor Nederland komen Dennis Koppen en Madouc Linders in actie. Heel veel succes! 

 

Bron: BNL
 

AviAir Almere thuis tegen DKC

Zaterdag 22 september 2018 speelt AviAir Almere thuis om 19.00 uur in Sporthal Raggers tegen het Haagse DKC. Een echte topwedstrijd en dan te bedenken dat deze teams ooit tegen elkaar streden om aan degradatie uit de eredivisie te ontsnappen.

DKC heeft zich dit seizoen goed versterkt met het aantrekken van Robin Tabeling en dat betekent dat DKC met Tabeling en Caljouw over een ijzersterk mannendubbel beschikt. Een loodzware wedstrijd derhalve voor AviAir.

Lees meer »

Goede start seizoen voor Amptmeijer Badminton'80

Het competitieseizoen is weer van start gegaan voor Amptmeijer Badminton ’80. Dit jaar doen er 3 mixteams, 2 herenteams en 1 meidenteam bij de jeugd mee. Wat het seizoen gaat brengen is lastig te voorspellen. In plaats van in regio’s, wordt er nu ‘landelijk’ gespeeld in divisies met als doel korte reisafstanden voor de mixteams. Hierdoor moeten onze teams zowel tegen sterkere als geheel onbekende teams spelen. De herenteams en het meidenteam spelen nog wel in de regio. Het seizoen is in elk geval veelbelovend van start gegaan, vier teams hebben gewonnen en twee teams hebben gelijk gespeeld.  

Lees meer »

Victor China Open 2018

Op de Victor China Open 2016 in Changzhou spelen Mark Caljouw, Robin Tabeling, Jelle Maas en Cheryl Seinen. Mark Caljouw speelt morgen zijn single tegen Suppanyu AVIHINGSANON uit Thailand

Robin Tabeling en Cheryl Seinen speelden een spannende partij tegen de nrs 5 geplaatste Chineze  Zhang/Li maar verloren met 13-21, 22-20 en 14-21.

Robin Tabeling en Jelle Maas verloren hun mannendubbel van Chen/Wang uit Chinese Taipei met 11-21 en 13-21

 

Voor het toernooi KLIK HIER

Mark Caljouw kanshebber op eindzege Yonex Dutch Open 2018

Vandaag heeft de loting plaatsgevonden voor de Yonex Dutch Open, die van 9 t/m 14 oktober 2018 plaatsvindt in Topsportcentrum Almere en onderdeel is van de BWF Tour Super 100 toernooien.

Het toernooi kent met diverse spelers uit de top 20 van de wereldranglijst een sterke bezetting. Europa met diverse medaillewinnaars van de Europese Kampioenschappen 2018 is goed vertegenwoordigd en vanuit Azië zijn er deelnemers uit Indonesië, Japan, Maleisië, China, Chinese Taipei en India.

Lees meer »

FZ FORZA launches new collection partnering Solibad

The Danish brand FZ Forza is about to launch this fall a brand new collection together with the charity foundation Solibad, Badminton without borders.

This is a unique occasion for Solibad to strengthen a partnership which was already going on well for the past three years, and spread their common actions more widely thanks to the distribution of this new collection all around the planet.

“We are truly happy to continue and strengthen this partnership with Forza and to give it a new turn with this new line of clothing. We share with our Danish friend the same values of sportsmanship and equality of access to sport for everyone and we hope this collection will be a great success so that we can finance more and more programs to help children in the need” says Raphael Sachetat, founder of Solibad.

“I was lucky enough to be in Bekasi, in the outskirts of Jakarta, when the first shirts were revealed and given to the children of our program in Indonesia – who live in a giant garbage dump and I saw twinkles in their eyes when they put them on” adds the French reporter.

Lees meer »

Gelegenheidsteam DKC strijdend ten onder

Deze week ontbraken sterrenspelers Mark Caljouw, Robin Tabeling, Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono (wederom) wegens internationale verplichtingen. Hierbij is het zeker het vermelden waard dat Tirtosentono tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Tallinn een zilveren medaille heeft veroverd in de mix onder 19!

Door alle afwezigen verliep de wedstrijd van het vlaggenschip van DKC tegen Goldinvestment Roosterse minder goed. Debutanten Teun de Mast en Kevin Wouters moesten in de herendubbel het onderspit delven tegen de heren van Roosterse BC. Gelukkig deden de vaste dameskrachten van team 1, Marlies Baan en Daisy Bommeleyn, wat er van hen verwacht werd. Hierdoor kwam DKC met een gelijke stand uit de dubbels.

Lees meer »

Herstel van AviAir tegen Smashing

AviAir Almere heeft in zijn tweede wedstrijd een 6-2 overwinning geboekt op Smashing in Wijchen. Het kersverse teamlid Amy Tan kende een uitstekende start door haar enkel- en mixpartij te winnen. De laatste partij van de avond was ook de meest vermakelijke. Dave Khodabux en Georgy van Soerland verloren weliswaar hun mix van Roy Reijbroek en Lieke Maes maar die partij was toch wel een spektakelstuk. In de tweede game was het over en weer game- en matchpoint dat uiteindelijk met 30-28 werd gewonnen door Roy en Lieke.

Lees meer »

Zillver voor Wessel en Alyssa op het EJK in Tallinn

Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono hebben als ongeplaatst koppel een prachtige zilveren medaille behaald in het gemengddubbel op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Tallinn, Estland.

Zij moesten het goud laten voor hun Franse tegenstanders Delrue/Moinard (13e geplaatst), 16-21 en 16-21.

GEFELICITEERD!

2x winst in Leuven voor Nederland

Op de Yonex Belgian International in Leuven heeft Jacco Arends 2x de winst gehaald in de finale. In het gemengddubbel samen met Selena Piek en in het mannendubbel samen met Ruben Jille.

Voor de uitslagen van de finale  KLIK HIER

Wessel en Alyssa in de finale!!!

Geweldige van Wessel van de Aar en Alyssa Tirtosentono! Ze staan in de finale van de Europese Jeugd Kamopioenschappen in Tallinn!

Zij versloegen hun tegenstanders uit Duitsland in 3 games! Morgen kijken of het zilver of goud wordt!

Twee finaleplaatsen voor Nederlandse badmintonners in Leuven

De badmintonhal in Leuven kleurt Oranje. Op zaterdag, de finaledag, kunnen 'we' met 2 hoofdprijzen naar huis.

JACCO ARENDS en SELENA PIEK maakten hun plaatsingsstatus waar, althans.... ze zijn goed op weg. Ze staan op zaterdag in de finale van de gemengd dubbel op de Yonex Belgian International 2018. Het succesvolle tweetal moest overigens in de halve finale toch flink aan de bak. Tegenstanders RUBEN JILLE en IMKE VAN DER AAR, jawel, ook uit Nederland, gaven zich niet zomaar gewonnen.

De twee wisten prima aan te haken bij de topfavorieten en alleen dát feit belooft veel voor de toekomst in het gemengd dubbel. Uiteindelijk waren het toch Jacco en Selena die aan het langste eind trokken. Het werd 21-15 en 22-20.

In de finale spelen Jacco en Selena tegen het Schotse duo Hall / MacPherson.

Lees meer »

Super prestatie van Wessel en Alyssa

Geweldige prestatie op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Tallinn van Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono in het gemengddubbel! Zij wonnen net de kwartfinale na een zeer spannende wedstrijd vooral de 3e game! Zij wonnen van het Franse duo Briot en Bauer met 21-18, 12-21 en 22-20. 

Morgen spelen zij de halve finale tegen de Duitsers Lukas Resch en Emma Moszczynski die 7e zijn geplaatst.

Een podium plaats is al vast gelegd nu verder!

Kwartfinale op de EJK voor Wessel en Alyssa

Op de Europese Jeugd Kampioenschappen in Tallinn, Estland staan Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono in de kwartfinale. Zijn spelen als 2e wedstrijd na 18.00 uur (plaatselijke tijd) op de Yonex baan, livestream en BETv baan.

Zij spelen tegen het Franse koppel Maxime Briot en Sharone Bauer. In de achste finale wonnen zij in een zeer spannende wedstrijd van de nrs 6 geplaatste Russen Karpov en Kurdyukova met 23-21, 20-22 en 24-22

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

Voor de kwartfinales KLIK HIER

Yonex Belgian International 2018

Leuven kleurt langzaam Oranje. 

Yonex Belgian International met grote Nederlandse vertegenwoordiging. 

Goed badminton van onze Oranje spelers in Leuven (België) bij de Yonex Belgian International. We mogen als échte Hollandse badmintonfans niet ontevreden zijn!

GAYLE MAHULETTE

Goed, het was toch echt wel jammer dat Gayla Mahulette het meteen in de eerste ronde moest opnemen tegen de als eerste geplaatste Spaanse Beatriz Corrales. Toch speelde Gayle een prima wedstrijd. Corrales moest tot de laatste slagenwisseling alert blijven. De setstanden waren 23-21 en 21-16.

Lees meer »

Europese Jeugd Kampioenschappen U19

Het individuele toernooi op het Europees Jeugd Kampioenschap vordert gestaag en nog steeds zijn enkele Nederlandse spelers en speelsters volop in de race, op weg naar een medaille wellicht.

DAMESENKELSPEL

Zo ligt de 17-jarige AMY TAN van AviAir Almere nog steeds op koers om wellicht voor een grote verrassing te gaan zorgen in het vrouwenenkelspel. In háár tweede wedstrijd werd de Zweede Ashwathi Pillai met 21-10 en 21-14 verslagen. Amy staat nu bij de laatste 16 (!). Morgen - vrijdag - komt ze in actie tegen de als zevende geplaatste Teresa Svabikova uit Tsjechië. Een pittige wedstrijd wordt dit, maar de geluiden uit Tallinn zijn positief. Amy zou zomaar voor een verrassing kunnen zorgen.....

Lees meer »

Spannende wedstrijd in Tokyo voor Robin en Jelle

Op de Daihatsu Yonex Japan Open in Tokyo hebben Jelle Maas en Robin Tabeling een spannende wedstrijd gespeeld tegen de sterke nrs 1 geplaatste Gideon en Sukamuljo uit Indonesie. Jelle en Robin gaven zich pas gewonnen na 3 games en verloren met 10-21, 21-17 en 14-21.

Open huis bij Badmintonvereniging Ribad

De Ridderkerkse Badmintonvereniging Ribad organiseert in de Nationale Sportweek en de jaarlijkse Week van het Badminton open avonden voor jong en oud. Op dinsdag 18, donderdag 20 en dinsdag 25 september is iedereen welkom om onder begeleiding een shuttle te slaan. Op donderdag 27 september worden de open dagen afgesloten met een introducétoernooi, waarin proefspelers samen met ervaren badmintonners een aantal wedstrijdjes mogen spelen (deelname € 3,00). Hoe meer er op de open dagen is geoefend, des te groter de winkansen.

Proefspelers zijn naar eigen keuze welkom op één of meerdere avonden. Deelname aan het toernooi is niet verplicht, maar wel leuk om het spel te leren kennen. De jeugd mag meespelen van 19:00-20:00 uur in Sporthal Drievliet. De volwassen spelers kunnen op de oefendagen meedraaien tussen 20:00 en 22:30 uur. Voor het toernooi op donderdag 27 september graag aanmelden via activiteiten@ribad.nl, dit start eveneens op 19.00 uur (jeugd) en 20.00 uur (senioren). De organisatie koppelt je aan een Ribad-speler en stelt rackets beschikbaar. Ouders, begeleiders en toeschouwers zijn alle dagen uiteraard ook van harte welkom in het sportcafé.

 

Bron: ridderkerksdagblad.nl

Badminton in Sporthal Lagewei bij The Flying Shuttle Barendrecht

Iedere maandag en donderdag is er de mogelijkheid om bij badmintonvereniging TFS Barendrecht te komen spelen. Volwassenen zijn vanaf 19.30 uur welkom in sporthal Lagewei aan de Ploegwei 3. Wie kan badmintonnen mag direct meespelen of anders eerst een badmintontraining te volgen. Dus neem buurvrouw, buurman, moeder, vader, opa, oma, vriend of vriendin mee en laat ze ervaren hoe badmintonnen bij TFS Barendrecht is. Tijdens de deze avond kan iedereen op zijn/haar eigen niveau een partijtje badmintonnen en wordt er een training voor beginners verzorgd (dit bij minimaal 4 inschrijvingen). Wie besluit om tijdens de open avond direct lid te worden, ontvangt gratis een racket en betaalt geen inschrijfgeld. Voor de jeugd is er op zaterdagochtend de mogelijkheid een keer te komen kijken van 09.00 – 10.30 uur t/m 9 jaar en van 10.30 tot 12.00 uur vanaf 9 jaar.

Voor meer info:info@tfsbarendrecht.nl.Bron: barendrechtnu.nl

Badminton Marum van start met het nieuwe seizoen

De senioren spelen elke woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur in sporthal de Holten in Marum. De jeugd speelt op de dinsdagmiddag onder leiding van Anne Riksen in hetzelfde sportcomplex. Er wordt getraind van 17.00 tot 18.00 uur.

Belangstellenden kunnen moedoen. Sportkleding en zaalschoenen moeten worden meegebacht. Rackets en shuttles zijn aanwezig.

Geweldige overwinning in Japan voor Jelle en Robin

Prachtige overwinning voor Jelle Maas en Robin Tabeling op de Daihatsu Yonex Japan Open in Tokyo. Zij versloegen de sterke en als 5e geplaatste Denen Mathias Bo en Carsten Mogensen in 3 games

14-21, 21-17 en 21-12. en zitten nu in de kwartfinale. Zij spelen morgen tegen de nrs 1 geplaatste Gideon en Sulkamuljo uit Indonesie

Mark Caljouw verloor vandaag van Khosit Phetpradab uit Thailand met 14-21 en 18-21.

Yonex Belgian International 2018

In Leuven op de Yonex Belgian International doen veel Nederlanders mee. Gisteren was de eerste dag en daar vielen wel wat bijltjes maar vandaag nieuwe kansen.

Volg alle banen live via de livestream van Badminton Europe op You Tube, Facebook en via BETv.

 

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

Close calls op EJK in Tallinn (Estland)

Een bijzonder spannende dag vandaag in de hoofdstad van Estland. Veel spelers en speelsters uit het Nederlands team kwamen vandaag in actie in de verschillende disciplines.

Er waren veel Close Calls bij. Met andere woorden; de kwartjes hadden ook de andere kant op kunnen vallen.

Relatief makkelijk,

De jonge AMY TAN won relatief makkelijk in haar eerste ronde (vrouwenenkelspel) van de Poolse Zuzanna Jankowska. Het werd 21-11 en 21-7 voor de speelster van Almere, die beslist als een outsider wordt gezien voor de titel.

MADOUC LINDERS redde het helaas niet. De Schotse Rachel Sugden, die in de teamwedstrijden het Nederlands team ook al had dwarsgezeten, was net te sterk: 21-19, 21-13

Lees meer »

AviAir Almere uit tegen BC Smashing

AviAir Almere speelt zaterdagavond 15 september 2018 om 19.00 uur uit tegen BC Smashing uit Wijchen. AviAir liep in de eerste wedstrijd van het seizoen, tijdens de Kick Off tegen een 2-6 nederlaag op, mede als gevolg van blessureleed en AviAir zal zich willen revancheren voor deze nederlaag. Smashing verloor de eerste wedstrijd met 5-3 van Van Zijderveld.

In de tweede ronde van de eredivisie worden de volgende wedstrijden gespeeld:

DKC - Goldinvestment Roosterse

FZ Forza Amersfoort - Van Zijderveld

Le Credit Sportif Velo - Hoornse BV

Duinwijck - TFS Barendrecht

BC Smashing - AviAir Almere

Mooie wedstrijden die stuk voor stuk het bezoeken waard zijn, waarbij de wedstrijd Le Credit Sportif Velo tegen de Hoornse BV de meest interessante is, want de vraag is of de Hoornse ook tegen één van de topteams een huzarenstukje kan uithalen. Het zou overigens een spannend verloop in de eredivisie ten goede komen als de clubs uit het zogenoemde rechter rijtje beter partij kunnen geven aan de clubs uit het linker rijtje en zelfs voor verrassingen kunnen zorgen.

 

HELAAS..... geen winst voor de Oranje spelers op het EJK individueel

Het was zeker geen kansloze missie, daar in Tallinn, de hoofdstad van Estland, maar op de eerste dag van het individuele toernooi, vielen de Nederlandse kwartjes helaas net de verkeerde kant op.

Zowel in het mannendubbel als in de vrouwendubbel kon er voor de Nederlandse spelers en speelsters geen winstpartij worden genoteerd.

MANNENDUBBEL
Zo speelden Wessel van der Aar en Ties van der Lecq in hun eerste ronde tegen de Fransen Maxime Briot en Kenji Lovang. In beide games konden Wessel en Ties aardig aanhaken maar de Fransen waren uiteindelijk toch in twee games sterker: 21-17, 21-13.

Lees meer »

Prestatie-eisen bekend European Games Minsk 2019 en Olympische Spelen 2020.

NOC*NSF heeft prestatie-eisen voor deelname aan de European Games Minsk 2019 en aan de Olympische Spelen van Tokyo 2020 bekend gemaakt.

Deze voorwaarden bestaan uit internationale en nationale criteria. De internationale criteria zijn vastgesteld door de betreffende Internationale Federatie en de nationale door NOC*NSF in overleg met de betrokken Nederlandse sportbond. 

Op de website van NOC*NSF is te lezen hoe deze eisen worden vastgesteld:https://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=25477

Badminton Nederland is zeer tevreden met de uitkomst van de prestatie eisen voor beide evenementen. De volledige sjablonen met Internationale en Nationale eisen zijn te zien via onderstaande links: 

https://www.nocnsf.nl/minsk2019/kwalificatie-eisen  (European Games Minsk 2019) 

https://www.nocnsf.nl/tokyo2020/kwalificatie-eisen  (Olympisch Spelen Tokyo 2020)

 

Bron: BNL

» Nieuws archief