Nieuws

Badmintonjeugd slaat gediplomeerd een shuttle

Dertien jeugdspelers van Badmintonclub Steenderen deden donderdag 15 juni examen voor het Badminton deeldiploma 1.

Trainer Mascha Gebbink is trots op alle badmintonjeugdspelers van de badmintonclub. Iedere donderdag, van 18.30 uur tot 20.00 uur spelen 25 jeugdspelers vol enthousiasme in de sporthal een heerlijk potje badminton. "De kinderen komen iedere week met een glimlach op het gezicht de sporthal binnen, vertellen hun verhalen, laten zien dat ze meer willen leren en graag een badminton spelletje spelen. Ik zie vooruitgang in het spel in combinatie met veel plezier."

Een paar maanden geleden startte een aantal jeugdspelers het project 'badminton deeldiploma 1'. Tijdens de training is extra aandacht gegeven aan vaardigheden die als onderdeel voor het diploma gelden. Donderdag 15 juni vond het deeldiploma examen plaats.

Een clubtrainer mag zelf de spelers niet beoordelen. Daarvoor is Eddie Boerman uit Warnsveld gevraagd de kinderen te beoordelen. Eddie heeft als blade-badmintonner aan diverse internationale wedstrijden en toernooien, waaronder het EK en WK deelgenomen. Hij is hoofdtrainer bij meerdere badmintonverenigingen in de Achterhoek. Eddie is ook de studiebegeleider van Mascha, samen trainen ze een club in de buurt.

Het examen startte onder toeziend oog van ouders, familie, voorzitter Ine Galle en andere badmintonspelers van de club. De spanning was goed te zien op de gezichten van de kinderen, ook Mascha zelf was een beetje zenuwachtig.

Tijdens het examen liep Eddie rond en noteerde bij elk kind of de vaardigheden goed werden uitgevoerd. Na een klein uurtje zat het erop, mooie rode gezichten mochten nog even een wedstrijdje spelen en konden eindelijk weer ontspannen. De trainer ging met Eddie in overleg en samen hebben ze alle punten waar de kinderen aan moesten voldoen doorgenomen.

Na een kritische beoordeling kon Eddie het verlossende woord brengen: "Iedereen is geslaagd". Eddie overhandigde iedere speler zijn verdiende diploma, en gaf alle spelers nog een tip mee: "Houd je racket na je slag altijd meteen weer voor je, laat 'm niet zakken".

Tot slot sprak voorzitter Ine ook haar bewondering voor deze groep kinderen uit: "Een topprestatie en mooi om te zien dat jullie willen leren maar dat prima weten te combineren met plezier in het spel".

De trainer: "Trots, dat is wat we zijn, trots op Jarkko en Marysanne Beulenkamp, Eline Veenhuis, Aimée van Oosten, Jorinde van der Burght, Jade Kleij, Koert Klein Lebbink, Yvet Bremer, Beerend, Evert en Jan van der Spoel, Sem Sangers en Tom Besselink die vandaag hun diploma behaalden. Maar ook op de jeugd die hiervoor nog aan het oefenen is!"

 

Bron: cntactmidden.nl

« Terug

» Nieuws archief