Nieuws

Bij Udenaar George Gabeler zit badminton in zijn bloed

Al 47 jaar loopt George Gabeler rond bij Slamis '67. Ruim een week geleden werd hij tijdens het vijftigjarig jubileum van de Udense badmintonvereniging als het oudste actieve lid in het zonnetje gezet. Gabeler (69) werd benoemd tot erelid. Een keer per week geeft hij nog training aan de jeugd. ,,Zo lang ik op mijn benen kan staan, blijf ik dat doen."

Gabeler groeide op in Indonesië en kwam op zijn zeventiende met zijn familie naar Nederland. In Indonesië badmintonde hij elke dag. Na school rende hij meteen naar huis om een net te spannen op het grote erf waar hij met zijn familie woonde. Urenlang badmintonde de jonge Gabeler met zijn vrienden. ,,Badminton is in Indonesië net zo populair als voetbal in Nederland. Vaak deden we 's avonds de buitenlampen aan zodat we konden doorgaan."

De eerste jaren in Nederland concentreerde Gabeler zich op zijn studie. Maar toen hij iemand tegen het lijf liep die hem vertelde dat je in de buurt kon badmintonnen begon het alweer snel te kriebelen. Hij speelde eerst een tijdje met de medewerkers van vliegbasis Volkel voordat hij zich aanmeldde bij Slamis. ,,Ik schreef me in en een week later kon ik al competitie spelen. Ik kwam in het tweede team terecht en heb daar altijd in gespeeld."

Het liefst zou Gabeler nog meer met de jeugd bezig zijn. Af en toe jeuken zijn handen als hij ziet hoeveel talent er rondloopt. Het zegt iets over de zijn liefde voor het badminton, naar eigen zeggen de mooiste sport die er is. ,,Het is intensief, er is geen lichamelijk contact en het gaat er altijd sportief aan toe. Badminton zit in mijn bloed."

 

Bron: bd.nl

« Terug

» Nieuws archief