Nieuws

Lustrumviering bij Badminton Club Lieshout

Badminton Club Lieshout bestaat deze maand exact 45 jaar. En, dat laten de actieve sporters niet zomaar voorbij gaan: op 27 oktober viert de vereniging met een gezellige feestavond in 'Oktoberfest-stijl' het feit dat de vereniging op 18 oktober 1972 is opgericht, 45 jaar jong is, en nog steeds springlevend is.

45 jaar jong
18 oktober 1972 is een datum die bij de Lieshoutse badmintonners in de analen gegrift staat. Op die datum hebben een aantal fanatieke Lieshoutse sporters, van wie er enkele nog steeds lid zijn(!), de koppen bij elkaar gestoken en Badminton Club Lieshout opgericht. Een sportvereniging van en voor alle Laarbekenaren, gericht op gezellig sporten en actief bezig zijn. Géén topsportvereniging, maar een breedtesportvereniging waar iedereen kan komen sporten op zijn of haar niveau. Wél gericht op progressie, dus mét trainingen, mét deelname aan verschillende competities en mét deelname aan toernooien. Ook competitieve zaken als interne toernooien en clubkampioenschappen horen bij de Lieshoutse vereniging.

Gezelligheid
Toch telt de gezelligheid óók volop mee. Om die reden is Badminton Club Lieshout niet alleen op het speelveld actief, maar ook buiten de sporthal. Op die wijze bindt de vereniging de leden om samen, naast actief en competitief sporten, ook gezellig samen op te trekken. Deelname aan de 'Gezondheidsrace 2.0', organiseren van een PubQuiz, houden van een 'dagje uit' voor de jeugd, zijn zo maar wat voorbeelden van de invulling die de vereniging zoekt voor deze nevenactiviteiten.

Lustrum
In dat kader kan een viering van het nieuwe lustrum (nu 45 jaar) natuurlijk niet ontbreken. Vrijwilligers Ria Donkers en Karin van den Biggelaar hebben deze keer de handschoen opgenomen en een, naar verwachting, érg gezellige feestavond in elkaar gezet, die op vrijdag 27 oktober in Café van Lieshout aan de Dorpsstraat in Lieshout gehouden wordt. Als thema hebben de organisatoren voor 'Oktoberfest' gekozen waardoor het jubileum in een gepaste stijl plaats gaat vinden.

Kwizut
Niet alleen deze lustrumviering zit er aan te komen bij Badminton Club Lieshout. Op vrijdag 29 december neemt de vereniging met het team 'Clier' weer deel aan de Laarbeekse dorpsquiz 'Kwizut'. Vrijwilligers Martijn Junggeburth, Ine Merkelbach en Jos Kluijtmans hebben hier de uitdaging opgepakt en zijn al volop aan het organiseren, o.a. door de al gevraagde facebook-pagina te ontwikkelen. Dat moet ook wel, omdat de vereniging haar prima 20ste plaats van het afgelopen jaar, dit jaar minimaal wil evenaren. Naast een gezellige avond willen de badmintonners ook zeker presteren.

PubQuiz
Ook is vrijwilliger Martijn Junggeburth al weer bezig met een volgende nevenactiviteit. Hij bereidt deze keer een PubQuiz voor die op 26 januari 2018 gehouden wordt. Na twee eerdere, zeer leuke en geslaagde avonden, gaat de vereniging met deze PubQuiz alweer de derde editie in. Naast het actieve sporten en presenteren op het badmintonveld en in de verschillende competities blijven de badmintonners op deze wijze ook op het sociale vlak aan elkaar verbonden.

Programma zondag 8 oktober
10.00 uur: BCL-H1/BouwCenter Swinkels – BC BlauwWit-H1
10.00 uur: BCL-U15/Totaal Service Laarbeek – BC Rapid-U15

 

Bron: demooilaarbeekkrant

« Terug

» Nieuws archief