Nieuws

Mooi deelnemersveld Yonex Dutch Open 2017

Ook dit jaar kent de Yonex Dutch Open, die van 10 tot en met 15 oktober 2017 wordt georganiseerd in Topsportcentrum Almere, een mooi deelnemersveld. Zo zullen de winnaars in het mannen- en vrouwenenkelspel Tzu Wei Wang (WRL 10) en Beiwen Zhang (WRL 11), het koppel Ricky Karandasuwardi/ Angga Pratama (WRL 9), de voormalige nummer 2 van de wereld de Japanner Kento Momota en onze Nederlandse toppers zoals Mark Caljouw, Gayle Mahulette en het koppel Jacco Arends/ Selena Piek in actie komen.

Vrouwendubbel

Geen Eefje Muskens en Selena Piek meer samen als koppel in het vrouwendubbel, maar beiden komen wel apart in actie. Selena Piek en Cheryl Seinen beginnen tegen het gelegenheidsduo Olga Konen (Duitsland) en Chloe Magee (Ierland). Eefje Muskens en Imke van der Aar starten in hun eerste ronde tegen het als tweede geplaatste koppel Yin Loo Lim/ Yap Cheng Wen (Maleisië).

Gemengddubbel

Selena Piek komt naast het vrouwendubbel ook samen met Jacco Arends uit in het gemengddubbel. Het als zesde geplaatste koppel neemt het in de eerste ronde op tegen Anton Kaisti en Jenny Nystrom uit Finland. Robin Tabeling en Cheryl Seinen spelen de eerste ronde tegen een qualifier en het koppel Jelle Maas/ Imke van der Aar begint de Yonex Dutch Open tegen Chan Peng Soon en Cheah Yee See uit Maleisië.

Mannenenkel

Door de afwezigheid van tweevoudig winnaar van de Yonex Dutch Open Ajay Jayaram (India, WRL 24) is titelverdediger Tzu Wei Wang uit Taiwan de grote favoriet voor de titel. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Pratul Joshi uit India. Nederlands kampioen Mark Caljouw (als zevende geplaatst) begint het toernooi tegen een qualifier, Nick Fransman tegen Lukas Zevi (Tsjechië) en Erik Meijs tegen de Spanjaard Luis Enrique Penalver.

Vrouwenenkel

In het vrouwenenkel is titelverdedigster Beiwen Zhang (USA, WRL 11) als eerste geplaatst, gevolgd door de Deense vrouwen Mette Poulsen (WRL 34) en Mia Blichfeldt (WRL 30). Zhang en Poulsen openen het toernooi tegen een qualifier, Blichfeldt neemt het op tegen de Hongaarse Agnes Korosi. Gayle Mahulettte komt als enige Nederlandse in het hoofdtoernooi uit. Haar tegenstander in de eerste ronde is de Belgische Lianne Tan Olga (WRL 110).

Mannendubbel

De nummer 9 van de wereld, het als eerste geplaatste koppel Ricky Karandasuwardi/ Angga Pratama, (Indonesië) opent tegen de Japanners Kohei Gondo en Tatsuya Watanabe. Jacco Arends en Ruben Jille beginnen hun eerste ronde tegen Iikka Heino en Henri Aarnio uit Finland en het tweede Nederlandse koppel, Jelle Maas/Robin Tabeling speelt tegen het als nummer zeven geplaatste duo uit India Manu Attri/ Reddy B. Sumeeth.

Kwalificatietoernooi

In het kwalificatietoernooi komen voor Nederland in actie: Alex Vlaar/ Iris Tabeling en Ties van der Lecq/ Milou Lugters in het gemengddubbel, Sabine de Wit/ Judith van Cruchten en Charissa Kuiper/ Demi Brehler in het vrouwendubbel. Het kwalificatietoernooi begint op dinsdag 10 oktober vanaf 13.00 uur in Topsportcentrum Almere.

 

Bekijk hier de speelschema’s van de Yonex Dutch Open 2017.

« Terug

» Nieuws archief