Nieuws

Geen overwinning voor DKC tegen Smashing

Badmintonclub DKC heeft dit weekend slechts drie punten behaald tegen BC Smashing in Wijchen. “We gingen minimaal voor de winst, dus dit is wel even balen”, laat DKC-coach Dennis van Daalen de Jel na afloop weten. ‘We hebben in bijna alle wedstrijden met te weinig overtuiging en beleving gespeeld. Dat was gewoon erg slecht.’

Dit weekend waren vier DKC-spelers afwezig: Joran Kweekel en Thomas Wijers zijn nog steeds geblesseerd. Alyssa Tirtosentono was net een uur terug uit Indonesië, waar ze op het WJK, samen met Debora Jille, tot de laatste acht is gekomen. Tenslotte speelde Mark Caljouw niet mee. Van Daalen – de Jel moest daarom wederom een aantal invallers meenemen naar Wijchen. Dit keer kregen Ernst Jan de Keijzer en Demi Brehler (weer) de eer om in het eerste team van DKC te spelen. De drie winstpunten zijn binnengehaald door de heren. Uitsluitend de herendubbel (Michiel Kruijt en Ernst Jan de Keijzer) en beide herenenkels (Kruijt en Van Daalen de Jel) zijn in twee sets gewonnen. Marlies Baan maakte er nog wel een spannende partij van, maar wist de derde set net niet naar zich toe te kunnen trekken.

Volgens de coach is de positie op de ranglijst niet zo belangrijk na deze wedstrijd. ‘We moeten zorgen dat het spel weer beter wordt. Volgende week kunnen we laten zien, dat het hopelijk een incident was en dat we weer voor de volle 100% geconcentreerd de baan op gaan. Dan komt het resultaat vanzelf’.

BC DKC staat op dit moment op de derde plaats, achter Duinwijck en Almere. Zaterdag 28 oktober staat de volgende wedstrijd op het programma. DKC mag dan om 19 uur thuis spelen tegen Van Zijderveld.

« Terug

» Nieuws archief