Nieuws

YONEX DUTCH JUNIOR HEEFT EERSTE GROTE VIS BINNEN

De Chinese badmintonbond heeft voor het eerst sinds vier jaar besloten haar topjeugd naar de Yonex Dutch Junior International af te vaardigen. Het gaat in totaal om ca. 20 spelers.

De inschrijvingen zijn nog niet helemaal rond, er moeten nog visa verstrekt worden, maar we zijn blij dat ons toernooi ook in China, onbetwist badmintonland nummer 1, weer onder de aandacht is. Ooit mochten we in de Duinwijckhal de jonge Lin Dan (later meervoudig wereld- en Olympisch kampioen) als winnaar feliciteren, wellicht bevindt zich in de huidige Chinese selectie een troonopvolger. YDJI runner-up uit 2014 Yuqi Shi is inmiddels ook een wereldtopper. China vaardigt in ieder geval hun A-selectie af. Het zal voor de Europese landen een mooie uitdaging zijn om zich met de absolute jeugdtop te meten en voor het publiek en de badmintonvolgers interessant om te zien hoe het beste land ter wereld er met haar jeugd voor staat.

We verwachten de komende maand(en) dat veel meer grote badmintonlanden hun inschrijving zullen doen. Traditioneel zijn o.a. Japan, Indonesië, Zuid Korea en Maleisië van de partij, we hopen dat zij ook dit jaar de lange reis naar Haarlem zullen maken. Één Aziatisch land was China al voor met inschrijven: Vietnam zal met enkele spelers aanwezig zijn.

We danken oud-Duinwijck Eric Pang en Yao Jie hartelijk voor hun rol in het bemiddelen met China en daarmee hun hulp om te zorgen dat de toplanden de Yonex Dutch Junior International blijven erkennen als een niet te missen evenement op de internationale kalender.

Noteer alvast in uw agenda: woensdag 28 februari t/m zondag 4 maart, Duinwijckhal, Haarlem. Toegang is helemaal gratis.

« Terug

» Nieuws archief