Nieuws

DKC start nieuwe jaar met 9 punten in dubbel weekend

Velo en Amersfoort waren dit weekend de tegenstanders voor het eerste team van BC DKC, dat nog steeds te maken heeft met twee geblesseerde topspelers. Het weekend leverde slechts 9 punten op: een gelijk spel tegen regio ‘rivaal’ Velo en een winst van 5 punten tegen Amersfoort. “Uiteraard hoop je op meer. Zeker gezien de plek die we op dit moment hebben in de kampioenspoule. Hoe meer winstpunten je haalt, hoe hoger je eindigt. Iedere winnende partij is op dit moment dus van groot belang, vertelt DKC assistent-coach Gricha Camonier na afloop.

De derby tegen Velo stond zaterdagavond thuis voor DKC op het programma. Mark Caljouw en Joran Kweekel mochten de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken. Zij waren in verband met hun respectievelijk hamstring- en knieblessure nog niet in staat om een competitiewedstrijd mee te spelen. ‘Dat beide heren dit weekend nog niet mee mochten doen, is uiteraard erg jammer. Ze horen immers in potentie tot de besten van Nederland’, volgens Camonier. ‘Hierdoor mis je toch in ieder geval minimaal een punt’.
Heel bijzonder was het verloop van de wedstrijd. Er werden steeds twee partijen achterelkaar verloren, danwel gewonnen. Zo werd de heren- en damesdubbel gewonnen door Velo. Gijs Duijs en Thomas Wijers waren niet opgewassen tegen het sterke herenduo Jim Middelburg en Alex Vlaar. 10-21 8-21 Het Haagse koppel Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan stond in de eerste helft van de derde set nog voor, maar wisten de winst net niet binnen te slepen. 21-14 16-21 17-21 Beide herensingles werden ruimschoots gewonnen door DKC. Beide damessingles werden weer door Velo gewonnen. Tussenstand 2-4. De derde winnende punt werd binnengehaald door Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono, door met 21-17 21-17 van Alex Vlaar en Wendy Slaats te winnen. Ook de andere gemengddubbel met Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn leverde een prachtig winstpunt op voor DKC. Zij speelden tegen het sympathieke geroutineerde koppel Jim Middelburg en Myke Halkema. Het werd 16-21 21-17 21-16. Eindstand 4-4.
Niet alleen Joran Kweekel en Mark Caljouw stonden aan de zijlijn. Ook de D-Side, de fanclub van DKC, was zaterdagavond in sporthal Hogeveld aanwezig. De supporters lieten regelmatig wat van zich horen, zeker naarmate de spanning opliep. ‘Voor de spelers heel prettig. Uiteraard hebben zij gevoeld en gehoord dat het publiek achter ze stond’, aldus de assistent coach. ‘Dat was in Amersfoort wel anders, waar op zondagmiddag werd gespeeld. Amersfoort is geen directe concurrent. Zij staan onderaan in de kampioenspoule en je voelt dat de beleving daar anders is’.

Bijna alle partijen zijn in Amersfoort in twee sets bepaald. Zo werden de damesdubbel, beide herensingles, de damessingle van Marlies Baan en de eerste gemengddubbel van Michiel Kruijt en Daisy Bommeleyn overtuigend gewonnen. De spanning werd uitsluitend in de tweede gemengddubbel opgevoerd door Thomas Wijers en Alyssa Tirtosentono tegen Koen Ridder en Kelly van Buiten. Twee keer werd het een verlenging. Helaas ging de winst naar de tegenstanders 9-21 26-24 23-21. Eindstand 3-5.

DKC staat op dit moment, met nog drie wedstrijden te gaan voor de halve finales, op de derde plaats met 25 punten. Duinwijck staat eerste met 30 punten, Almere tweede met 28 punten, Velo vierde met 22 punten en Amersfoort laatste met 6 punten. Camonier ziet de play-offs dichterbij komen. ‘Het zou voor ons een enorme rijkdom zijn als we die met een volledig team kunnen gaan spelen’.

Volgende week zaterdag 13 januari speelt BC DKC 1 om 19.00 uur thuis tegen Almere.


 

« Terug

» Nieuws archief