Nieuws

AMPTMEIJER BADMINTON ’80 DICHT BIJ KAMPIOENSCHAP

De vakantie is weer voorbij en de laatste wedstrijden van het seizoen worden de komende weken gespeeld. Daarbij moet er bij de diverse teams van Amptmeijer Badminton ’80 nog hard worden geknokt om de punten én een mogelijk kampioenschap. Met een gelijkspel tegen WSV Apeldoorn voor het eerste team Amptmeijer 1 houden zij nog altijd de leiding in de competitie met een paar punten voorsprong in de eerste klasse. Het tweede team Amptmeijer 2 behaalde ook een gelijkspel en staat nog altijd op de derde plaats in hun poule van de eerste klasse.

Het eerste team speelde weer op volle sterkte. Ze pakten meteen de winst in zowel de heren- als de damesdubbel. Gerald van Dijk speelde een zware driesetter in zijn singel die hij uiteindelijk net niet wist te winnen. Met solide spel haalden Vera van Dijk en Hendri Nagelholt hun punt binnen. Dianne Barneveld moest haar meerdere erkennen in haar tegenstandster. In de mixen kwamen de Wezepse spelers niet meer goed in hun spel, waardoor beide partijen verloren gingen.

Het tweede team had een zware wedstrijd voor de boeg dankzij een andere teamopstelling. Dianne van Barneveld viel in wegens ziekte en de derde man van het team kon ook niet spelen. Desondanks was het team er klaar voor om de nodige punten tegen Harderwijk te pakken. De heren Rémon van de Werfhorst en Casper Mulder startten met de herendubbel, maar konden de partij niet naar zich toe trekken. Ook de damesdubbel van Joanne van den Heuvel en Barneveld ging verloren. De singels gingen beter. Van de Werfhorst en Mulder sleepten in een zware driesetter allebei het punt binnen. Barneveld had aan twee sets genoeg voor de winst. Van den Heuvel speelde ook een derde set. Hier kwam het aan op wie het minst vermoeid was, en dat bleek de tegenstandster te zijn. Van de Werfhorst en Barneveld hebben hun mixpartij nog weten te winnen dankzij goed samenspel. Mulder en Van den Heuvel speelden een goede partij maar kwamen net te kort. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

 

Het derde team TTL Wezep speelde uit tegen Amersfoort en behaalde een 6-2 verlies en staat op een paar punten achterstand op de tweede plaats. Het vierde team Kamphuis haalde thuis tegen Heerde 3 een gelijkspel, wat ze ook op een nipte achterstand op laats twee brengt. Het herenteam Bakker speelde thuis tegen Ricochet en won met 7-1 en leidt het klassement. Het jeugdteam Amptmeijer 3 speelde uit tegen Swift en heeft met 1-5 weten te winnen en blijft daarmee op de vijfde plaats.

Volgende week spelen het eerste en derde team en het jeugdteam thuis. De teams kunnen alle aanmoedigingen goed gebruik in de strijd om de kampioenschappen, dus kom tussen 13.00 en 16.30 ook even kijken en voor ze juichen in de Kamphal!

« Terug

» Nieuws archief