Nieuws

Een nieuwe voorzitter met een afgewezen bestuur?

Een nieuwe voorzitter, oud-bestuursleden die weer terugkomen, de wijze mannen die niets van zich laten horen, kritische personen die nu al een kandidaat afbreken en zelfs een kiesadvies geven om het lidmaatschap op te geven.

Ik begrijp er niets meer van. Waar gaat dit eindigen? Een ding weet ik zeker. De bond zal blijven bestaan maar of dat net zo leuk is als vroeger?

Wat begrijp ik eigenlijk niet? Even een en ander kort op een rijtje zetten.

Ruim anderhalf jaar geleden waren de afgevaardigden (de hoogste macht van de bond aangezien zij de verenigingen – leden vertegenwoordigen) het uiteindelijk mee eens dat het huidige bestuur moest opstappen, behoudens de penningmeester welke gewoon goed zijn werk deed.

Binnen een paar maanden moest een nieuw bestuur geformeerd worden. Een paar “wijze” afgevaardigden kregen deze opdracht. Of het was moeilijk of zij bezaten niet de juiste kwaliteiten maar het lukte als snel niet en werd aan de “afgezette” bondbestuursleden gevraagd om tijdelijk te blijven totdat er een nieuw bestuur was

Dat begrijp ik dus niet! Waarom zou je aanblijven als je afgezet bent. Men heeft uiteindelijk geen vertrouwen in je! Toch blijft iedereen voor meer dan 1, 5 jaar. Tussentijds heeft Clemens wel de eer aan zich zelf gehouden. Voor de overige heb ik weinig respect overgehouden.

In tussentijd hebben we veel of eigenlijk weinig informatie van de “Wijze mannen” ontvangen. Ach, alleen hebben we gehoord dat zij met vele kandidaten gesproken hebben maar dat niemand geschikt was of niet wilde.

Dat begrijp ik dus niet! Even een rondje rond de kerk gebeld en verschillende bestuurders gesproken die in totaal niet benaderd zijn.

Na veel zoeken is er een kandidaat gevonden om het voorzitterschap op zich te nemen. Ik kan niet oordelen of dit de juiste zal zijn maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Ik begrijp werkelijk niet dat er dit moment op internet negatieve vaak ongegronde meningen over deze kandidaat rondgaan. Waarom gewoon niet even afwachten wat er gaat gebeuren? Of zouden die kritische personen niet gevraagd zijn door de “wijze mannen”

Maar wat ik helemaal niet begrijp is dat Badminton Nederland niet direct met een persbericht uitkwam dat zijn heel trots zijn dat ze de burgemeester van Rijswijk bereid hebben gevonden etc. Het lijkt wel of ze zich schamen of is dit weer een staaltje van slechte communicatie van onze bond.

Een voorzitter kan natuurlijk niet alleen een bond besturen waardoor een nieuwe kandidaat ook aangemeld is. Namelijk Pieter van Soerland. Prima zaak denk ik zo. Iemand met een badmintonhart en die mag het ook waar gaan maken.

Maar wat ik helemaal niet begrijp is dat, zover het er nu naar laat uitzien de “afgezette” bestuursleden (behoudens Clemens) gewoon blijven zitten. Waar is hun eigenwaarde?

Beste Michel, ik vind het na deze impasse een heel goed bericht dat jij je als kandidaat voorzitter hebt opgegeven maar ga niet met een bestuur aan de gang waarin oud bestuursleden zitten die allemaal ondanks dat ze kwaliteiten hebben beschadigd zijn! Er zijn genoeg nieuwe bestuursleden te vinden maar die moet je wel willen vinden.

Rob Taconis

« Terug

» Nieuws archief