Nieuws

DKC na winst op Duinwijck dichtbij play-offs

Afgelopen zaterdag heeft het publiek kunnen genieten van spannende partijen tussen Duinwijck en BC DKC. De wedstrijd in Haarlem eindigde in een prachtige winst voor DKC. Daarmee is DKC niet ver meer verwijderd van de play-offs.

“We kunnen zeker tevreden zijn met deze uitslag”, vindt DKC-speler Thomas Wijers. “Ik dacht van te voren dat we zeker een goed resultaat konden halen. Het team staat de laatste weken weer als ‘team’ op de baan en is beter in vorm. Mark Caljouw speelde dit weekend ook weer mee. Toen we zagen dat het Olympische koppel Selena Piek en Jacco Arends mee zou doen, veranderde mijn mening eigenlijk niet zo veel. We weten dat we altijd uit moeten gaan van onze eigen kracht. En je ziet dat dat zich uitbetaalt, zegt Thomas na afloop van de wedstrijd.
 

Veel drie setters


De herendubbel van Michiel Kruijt en Mark, het enkelspel van Marlies Baan, de herensingles van Mark en Dennis van Daalen de Jel en de mix van Michiel en Daisy Bommeleijn werden gespeeld in drie spannende sets. Bij drie daarvan ging de winst naar DKC. ‘De mooiste wedstrijd vond ik de herensingle van onze coach Dennis tegen Jordy Hilbink. ‘Eén en al respect voor het niveau dat Dennis iedere week toch weer weet te halen en bovenal voor de onoverwinnelijke houding waarmee hij op de baan staat’, asldus Thomas. In de eerste set moest hij even op gang komen. In de tweede en derde set wist hij de zwakke plekken van Jordy te vinden en won de partij met 21-18 16-21 12-21. Marlies speelde ook een sterke partij tegen Akville Stapusaityte, die tot op heden nog alle singles in de eredivisie gewonnen heeft in twee sets. Zij kwam in de tweede en derde set echter net iets te kort. Eindstanden: 17-21 21-10 21-14. Michiel en Daisy mochten tegen Selena en Jacco spelen. Michiel en Daisy wonnen heel knap de eerste set met 17-21. Selena en Jacco gaven de tweede en derde set echter iets meer gas en trokken de partij uiteindelijk toch naar zich toe met 21-17 21-13. Daarentegen werd de eerste gemengddubbel overtuigend gewonnen door DKC. Thomas en Alyssa Tirtosentono speelden zeer constant tegen Ruud Bosch en Raquel Humphris. Volgens Thomas zat Alyssa goed op het net en dat bracht ons de winst (16-21 16-21).

 

Play-offs
Dennis was na afloop van de wedstrijd erg trots op z’n team. Vorige keer speelde DKC thuis gelijk. Toen deden Selena en Jacco niet mee. ‘Dus 3-5 is echt een prachtige uitslag ’. Hiermee is DKC niet ver meer verwijderd van de play-offs. ‘Na deze winst en de behaalde resultaten van de afgelopen weken heb ik er zeker vertrouwen in dat we de play-offs gaan halen’, alsdus Thomas. ‘We hebben het immers zelf in handen’.

Zaterdag 27 januari staat de derby tegen VELO op het programma. Dit is de laatste wedstrijd voor de play-offs. De teams nemen het in Wateringen vanaf 19.00 uur tegen elkaar op.

 

« Terug

» Nieuws archief