Nieuws

DIVERSE TEAMS AMPTMEIJER BADMINTON ’80 DICHT BIJ KAMPIOENSCHAP

Deze week werden de een-na-laaste wedstrijden van het seizoen gespeeld bij Amptmeijer Badminton ’80. Dit waren belangrijke wedstrijden voor de diverse teams, waarbij alle kansen op het kampioenschap werden aangegrepen. Het eerste team Amptmeijer 1 behaalde een gelijkspel, het derde team TTL Kamphuis haalde een ruime overwinning, het vierde team Kamphuis wist ook winst te behalen en het herenteam Bakker haalde alle punten binnen. Volgende week spelen deze teams hun wedstrijden in de hoop zich aan het einde kampioen te mogen noemen.

Zaterdag 20 januari trad het eerste team Amptmeijer 1 aan tegen B.C. Barneveld. De herendubbel van Gerald van Dijk en Hendri Nagelholt liet niet het beste spel zien, maar wel veel spanning. Na drie sets wisten ze, met een 22-20 in de derde set, de wedstrijd naar zich toe te trekken. De dames Vera van Dijk en Dianne Barneveld hadden het wat makkelijker. In twee sets wisten zij overtuigend te winnen. In de singles werden de punten netjes verdeeld. De heren kwamen allebei tekort. De dames konden wederom overtuigen en de singles naar zich toe trekken. Met een 4-2 voorsprong werd begonnen aan de mix partijen. Van Dijk en Van Dijk kwamen daarin net tekort. In drie sets verloren zij hun partij. Nagelholt en Barneveld kwamen niet hun spel en gingen helaas ook ten onder. Eindstand 4-4.

Door een zege van de concurrent staan beide teams op gelijke hoogte in de eerste klasse. Het team moet in het laatste duel een punt meer moeten halen dan deze concurrent. Dinsdag 23 januari spelen wij het laatste duel in en tegen Leusden. Of het resultaat dan voldoende is om het kampioenschap binnen te halen is afwachten tot zondag 28 januari, dan pas hoeft de concurrent aan de bak.

Vrijdag 19 januari mocht het tweede team Amptmeijer 2 afreizen naar Biddinghuizen om te spelen tegen Bas Badminton. De avond begon niet goed met een verlies voor zowel de heren- als de damesdubbel. In de singles wist alleen Joanne van den Heuvel haar partij te winnen. Zo aan het einde van de avond kwam het team nog op dreef. De mix van Rémon van de Werfhorst en Linda van Dorp werd gewonnen. Dit was het eerste verlies van de tegenstanders in de mix dit seizoen. Casper Mulder en Van den Heuvel lieten de tegenstanders alle hoeken van het veld zien en haalden zo hun punt binnen. Dit resulteerde uiteindelijk in een verlies van 5-3 voor het tweede team.

Het derde team TTL Wezep behaalde een 6-2 winst op directe concurrent Flevoland en staat nu met één punt verschil op de tweede plaats. Het vierde team Kamphuis speelde uit tegen Dronten en boekte een 3-5 verlies. Hiermee staan ze op vier punten achterstand op de nummer 1. Volgende week spelen deze teams tegen elkaar om het kampioenschap. Het herenteam Bakker speelde vrijdagavond uit tegen 't Veen en heeft met 0-8 gewonnen. Het team staat hierdoor nipt op de eerste plaats en gaat die volgende week verdedigen. Het meisjesteam Amptmeijer 3 speelde thuis tegen Amersfoort en heeft er een gelijkspel uit weten te halen. Dit brengt ze naar de vierde plaats in hun poule.

Iedereen is van harte welkom om volgende week het tweede en vierde team en het herenteam thuis aan te moedigen. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur in De Kamphal, toegang is gratis. En wie weet kun je dan de kroning van enkele kampioenen meemaken!

« Terug

» Nieuws archief