Nieuws

Zijn wij nu blij met het nieuwe bestuur?

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks het feit dat op sommige plaatsen schijnbaar alleen maar negatief gedacht kan worden, ben ik op dit moment positief verrast met het feit dat Badminton Nederland eindelijk een nieuwe voorzitter heeft. Een onbekende in de badmintonwereld maar welke als burgemeester ongetwijfeld een imposant netwerk voor onze sport mee zal nemen. Of hij de juiste man is weet ik niet maar dat mag hij de eerste 100 dagen bewijzen.

Daarbij werd als nieuw bondsbestuurslid Pieter van Soerland gekozen. Het is werkelijk een verademing om te zien dat er een bestuurslid gekozen is zonder een rugzak meeslepende . Daarbij geeft het me een genoegen dat door Paul Kleijn op 4 juni vorig jaar Pieter al als mogelijk bondsbestuurslid werd genoemd.

Tot zover een goed gevoel

Het gehele oude (a.i.) bestuur was demissionair het laatste jaar.

Even ter herinnering: De afgevaardigden, de hoogste macht in de bond, hadden hen ontslagen vanwege verschil van inzicht en beleidresultaten etc. Echter om de kar nog te laten lopen hebben zij toegezegd om te blijven totdat er een nieuw bestuur zou zijn.

Oud voorzitter Clemens Wortel had zich lopende het moeilijke traject terug getrokken. Hij heeft naar mijn mening een goede keuze gemaakt en de eer aan zichzelf gehouden.

Vanaf het prille begin stond de penningmeester buiten alle twijfel. Hij deed zijn werk goed waarvoor hij gekozen was dus geen enkele kanttekening dat hij weer in het nieuwe bestuur zitting in genomen heeft.

Wat zou het niet prachtig zijn als wij met deze 3 “schone” bestuursleden van start gegaan zouden zijn en hun de mogelijkheid hadden gegeven om bestuursleden zonder rugzakje bij te zoeken.

Nee, het mocht niet zo zijn!

Oud bestuurslid Ton Wijers is zonder enige terughoudendheid weer in dit bestuur. Een bestuurslid waarbij mogelijk de helft van de ingewijden hun wenkbrauwen optrekken. Een bestuurslid wat in eerste instantie ontslagen was.

Oud bestuurslid Paul Reudink maakt ook weer deel van het bestuur uit. Een bestuurslid welke één van de architecten was van het wollige plan “a clear future” waardoor o.a. de badmintonsport jaren heeft stil gestaan. Een plan wat geld gekost heeft maar weinig opgeleverd heeft en zeker niet de krimp van het aantal leden heeft gestopt. Een bestuurslid wat in eerste instantie ontslagen was.

Waar ik werkelijk ontzag voor kan opbrengen is Ger Tabeling welke zich terug getrokken heeft. Chapeau Ger!

Resumerend : een gemiste kans voor een echte nieuwe start! Maar laten we hopen dat Michel en Pieter (met hulp van Remon) toch een nieuwe weg weten in te slaan.

Rob Taconis

« Terug

» Nieuws archief