Nieuws

NK Racketlon Dubbel & Mix in Baarn

Sinds 2010 organiseren Reinoud Moens en Vincent Rooker racketlontoernooien in racketcentrum de Geeren. Ze zijn beiden actief bij badmintonclub BC Inside ’82 en tennisvereniging BTV de Geeren. Na acht edities in het enkelspel, waaronder tweemaal een NK, staat er nu een dubbeltoernooi op het programma.

Hoe werkt het toernooi?


Het racketlon dubbelspel bestaat uit een wedstrijd tussen twee koppels. Er wordt achter elkaar tafeltennis, badminton, squash (tweemaal single) en tennis gespeeld. Elke sport bestaat uit één set tot de 21 punten. Het duo dat in totaal de meeste punten scoort is de winnaar. Ieder punt is dus belangrijk. De oorsprong van racketlon ligt in Finland. In 1986 kwamen vier mensen van de verschillende racketfederaties bij elkaar en ontwikkelde zij deze nieuwe sport. In Nederland werd pas in 2006 het eerste NK gehouden.

Meedoen?

Iedereen kan op zijn/haar eigen niveau meedoen. Er zal worden gespeeld in een A,B,C-klasse. Voor meer informatie zie toernooi.nl. Onder het kopje ‘Racketlon’ en vervolgens de zoekfunctie ‘NK Baarn’ kunt u zich inschrijven.

Materialen

Er zijn voldoende batjes en rackets beschikbaar (kosteloos). Tafeltennisvereniging Elan stelt 3 wedstrijdtafels beschikbaar. Dunlop sponsort de overige materialen. Er zal er worden gespeeld op 4 badmintonbanen, 4 squashbanen en 6 tennisbanen (waarvan 2 buiten).


 

« Terug

» Nieuws archief