Nieuws

Frans en Dries zijn trots op hun club

In de sportzaal van sportcentrum Blokweer in Alblasserdam wordt op maandag- en donderdagavond badminton gespeeld. Jong en ou(der), alles speelt door elkaar. Frans Durge en Dries Hoogendoorn kijken er vanaf de tribune met genoegen naar. Ze zijn enthousiast over hun club en vertellen er graag meer over. Vooral ook omdat het bijna 29 februari is, de dag waarop hun badmintonclub precies 50 jaar bestaat.

Door Anja Helmink

Frans Durge (46) is bijna een jaar voorzitter van het bestuur en Dries Hoogendoorn (55) is momenteel 'manusje van alles' en tevens hoofdsponsor vanuit zijn bedrijf 'Het Vervolg op Einstein'. Frans vertelt dat hij de opvolger is van Klaas Timmerman. Klaas heeft heel veel voor de club gedaan.
Dries is al meer dan 20 jaar bij de badmintonclub betrokken. "Eerst was ik 'slapend' lid, ik speelde en ging naar huis. Op een gegeven moment werd ik fanatieker en dacht ik: Kom op zeg, het is een vereniging. Die kan alleen bestaan als iedereen zijn steentje bijdraagt."
Op maandagavond wordt badmintontraining gegeven door Mike Kost. Vanaf 18.00 uur spelen de jeugdleden van 10 tot 15 jaar, daarna de senioren. Op donderdagavond kan vrij gespeeld worden. Er is bij de vereniging ruimte voor zowel recreatief als competitief spel. "We hebben een gezellige vereniging", vertelt Frans. "Van de ongeveer 100 leden behoren de meesten bij de jeugd. We gaan heel amicaal met elkaar om en vormen een mooie eenheid. Er zijn hier geen groepjes. Officieel spelen we tot 22.30 uur, maar de deur gaat vaak pas om 24.00 uur dicht. Na het spelen drinken we dan nog wat."
Badminton is een heel gemakkelijk spel waarvan de regels in vijf minuten uitgelegd zijn. Dat het spel gemakkelijk is, wil niet zeggen dat er niet veel geleerd kan worden. Coach Mike Kost leert de spelers manieren van spelen, serveren en lopen. Dries: "Competitie spelers willen steeds beter worden, ze kunnen bij de coach aangeven waar ze behoefte aan hebben. Spelers helpen en sturen ook elkaar. Het moet leuk blijven en daarom spelen we naar het niveau van degene die tegenover ons staat."
Er worden competities gespeeld tegen andere verenigingen in Zuid-Holland. Frans is trots op de resultaten van 'zijn' spelers. "Ons eerste team speelt tweede klasse en is de laatste keer tweede geworden, ons tweede team heeft derde klasse gespeeld. Dat is een mooie prestatie."

Ter ere van het jubileum is er op 17 februari een bijeenkomst voor genodigden in de Tienpondzaal in Sporthal Blokweer en ook worden op die dag verschillende badmintonclinics gegeven. Iedereen mag op donderdagavond vanaf 20.30 uur gratis een keer mee komen spelen. Info: https://bc-alblasserdam.nl.

 

Bron: www.de-vonk.nl

« Terug

» Nieuws archief