Nieuws

BC Netwerk zet in op de jeugd

Elke club kent ze wel. De promotors van hun club. BC Netwerk heeft zo'n promotor: voorzitter Wouter van Minderhout. 

Met Van Minderhout in gesprek gaan betekent dat liefde, passie maar vooral clubgevoel de revue passeren. ,,Ik ben 15-jaar bestuurslid bij BC Netwerk als penningmeester en nu al tien jaar voorzitter. Badminton speel ik al vanaf de brugklas, bij diverse verenigingen in het land. Of de vereniging gezellig is? Zeker weten. Kenmerkend voor de gezelligheid is de vele vriendschappen die ontstaan. Zelf heb ik er mijn echtgenote (penningmeester Yvette), en twee kinderen (Kim en Bram) aan overgehouden", lacht de programmamanager bij ProRail.

Hij omschrijft badminton als een sport die op alle niveaus te beoefenen is. ,, We hebben alle smaken. Of het nu een talentvolle senior, een recreant of een jeugdspeler is, elk lid telt. De trainingsmogelijkheden zijn naar behoefte in te vullen. Meer trainen per week, of aan een uurtje badminton plezier genoeg hebben, het kan allemaal."

GROEI De club telt bijna 150 leden en dat is te danken aan de groei bij de jeugd.

,,Als ik dat vergelijk met jaren geleden dan is het bijna niet voor te stellen dat we overwogen te stoppen met de jeugd. Een besluit dat met de wijsheid van nu grote gevolgen had gehad. Recent hebben we op de vrijdagavond de jeugdgroepen moeten splitsen omdat het gewoon niet meer paste in sporthal De Peppel. Nu zijn er drie groepen met een vast begeleidingsteam. Ik ben er trots op dat elke groep een of meerdere gediplomeerde trainers staan. Zij kunnen elke jeugdspeler aandacht geven en op een hoger niveau brengen. Dat blijkt wel uit de resultaten. Ons jeugdteam behaalde vorig seizoen niet voor niets tijdens het NK-regioteams de titel", glundert de preses.

JEUGD Badminton wint onder de jeugd aan populariteit. ,,Wij zetten vol in op de jeugd. De trainingskwaliteit verhogen en de drempel verlagen. Badminton is een teamsport en is goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Om onze jeugdgroei extra kracht bij te zetten, starten we een ledenwerfactie voor nieuwe jeugdleden. Zij krijgen bij de inschrijving een gratis racket om te kunnen spelen. Men mag drie keer kosteloos meedoen."

Maar doorgroeien heeft consequenties.

,,Het is elke trainingsavond bomvol. Dat is gezellig, maar beperkt de gerichte training ook. We zijn in overleg over de mogelijkheden voor een extra trainingsavond. Er staat met de opening van de Topsporthal het een en ander te gebeuren. Maar welke mogelijkheden dat voor BC Netwerk biedt, is vooralsnog onduidelijk. Wij blijven het liefst in sporthal De Peppel. Hier zijn onze speelvoorwaarden goed. Met enige aanpassing is met goede belijning spelen op twaalf banen mogelijk. Ook onze materialen als telborden, shuttles, ehbo-koffer zijn hier beschikbaar", besluit Van Minderhout.

 

Bron: edestad.nl

« Terug

» Nieuws archief