Nieuws

Focus op aanwas van jeugd tijdens Bossche Badmintondagen

De badmintonsport in ons land heeft -althans in georganiseerde vorm- betere tijden gekend. Zo is het aantal clubspelers de laatste jaren alleen maar gedaald. Opmerkelijk genoeg heeft de regio Den Bosch daar niet of nauwelijks mee te maken gehad. De organisatie van de Bossche Badmintondagen, een jaarlijks evenement dat momenteel bij Maaspoort Sports & Events in volle gang is, kan in ieder geval gezien worden als een kans om de jeugd bij het spelletje te betrekken.

De elfjarige Joaquin Hehanussa, leerling van groep 8 van basisschool De Bron, leeft zich lekker uit tijdens een (kennismakings)clinic die gecoördineerd wordt door Roland van Boekel en Hennie Bruurmijn. De een is toernooileider bij de Bossche Badminton Federatie(BBF), de ander is trainer/leverancier van badmintonartikelen namens het Vlijmense bedrijf Hebris. "Ik vind het een leuke en afwisselende sport, omdat er veel snelheid, uithoudingsvermogen en kracht bij komt kijken. Maar mijn hart ligt eerlijk gezegd nog méér bij het voetbal", bekent de jeugdige middenvelder van Wilhelmina D1 ruiterlijk. Klasgenoot Tess Volkers(12) heeft er ook duidelijk zin in. "Ik heb een tijdje getennist bij TV. Asmunt; badminton is toch net even wat anders. Ik zou best wat vaker willen spelen om deze sport beter te leren kennen", reageert Volkers.

Bruurmijn, die tevens wordt bijgestaan door de vrijwilligers Sabine van der Wal(BV.De Maasshuttles), Chung Lo en Mattie Daniëls (beiden BV.Sparrenburg), demonstreert vervolgens wat een backhandservice concreet inhoudt. "Kijk, je legt je duim plat op een brede kant van de grip voordat je de shuttle middels een korte beweging naar de overkant van het net transporteert. Voor het oefenen van de forehandservice, wat een iets lastiger verhaal is, hebben we nu helaas geen tijd."

Ter afsluiting mag iedereen nog wel eventjes de eigen slagkracht laten testen door keurig op maat aangegeven shuttles naar de andere kant van de wereld te smashen.

Na ruim een uur maken de nog lang niet uitgebluste leerlingen plaats voor een andere groep, afkomstig van basisschool De Springplank. De groep is zojuist met een speciale bus gearriveerd. Joris de Jong, sportmedewerker bij Maaspoort Sports Events die het vervoer heeft geregeld, kijkt tevreden toe. "Zaterdagmiddag om één uur voltrekt zich hier de finale van de eredivisie oftewel de strijd om het landskampioenschap tussen Almere en Duinwijck. Een prachtig affiche dat volop spektakel belooft. Maar van dit soort taferelen, die hopelijk een positieve invloed hebben op toekomstige ontwikkelingen, krijg ik eveneens kippenvel."

 

Bron: www.bd.nl

 

« Terug

» Nieuws archief