Nieuws

BC Oss organiseert promotieweek badminton

Ter promotie van de badmintonsport in Oss organiseert BC Oss van 12 tot en met 16 maart een promotieweek. Gedurende de week zijn er verschillende activiteiten.

Zo staan de maandag, woensdag en donderdag in het teken van de jeugd. Van 18.00 uur tot 20.00 uur zijn alle kinderen welkom. Op maandag en dinsdag worden er activiteiten georganiseerd voor de senioren. De deuren zijn geopend van 20.00 uur tot 22.00 uur en de senioren kunnen op deze avonden zelf spelen of een informatief gesprek voeren met een van de instructeurs. De week wordt op vrijdag afgesloten als jeugdinternational Gijs Duijs te gast is. Hij speelt een paar demonstratiepartijen en er is de mogelijkheid om met hem te spelen.

Ledendaling
Door verschillende redenen is het ledenaantal de afgelopen jaren teruggelopen bij de club. Voorzitter Geert Duijs, vader van Gijs Duijs, hoopt met de promotieweek het badminton in Oss weer nieuw leven in te blazen en het ledenaantal weer op te hogen. Wanneer Duijs gevraagd wordt waarom zijn club zo uniek is, vertelt hij enthousiast: “Onze club biedt alles aan, voor zowel de recreatieve als de competitieve badmintonner. Leden kunnen iedere dag aanwezig in de zaal en genieten begeleiding van onze gecertificeerde trainer. Daarnaast zijn wij als enige club in de omgeving Oss aangesloten bij de bond en de bijbehorende competitie.”

BC Oss heeft er bewust voor gekozen om deze week zelf te organiseren, in plaats van met andere verenigingen: “We willen de badmintonsport populairder maken in Oss. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk om het onze leden zo attractief mogelijk te maken en plezier te laten beleven tijdens de week. Ook is het voor ons belangrijk dat nieuwe badmintonners zich aansluiten bij onze club, en niet bij een ‘concurrent’.”

Nieuwe sporthal
De thuisbasis van BC Oss, sporthal Ussenstelt, wordt onder handen genomen. De sporthal gaat een multifunctionele rol krijgen, waarbij andere verenigingen ook onderdak vinden in de sporthal. De zaal zelf wordt vernieuwd, en dat is voor BC Oss belangrijk. Voorzitter Geert Duijs heeft zelf een plaats in de commissie, die de plannen ontwikkelt. "Dit zorgt ervoor dat de clubbelangen goed naar voren worden gebracht bij verdere besluiten over de sporthal", aldus de voorzitter.

Voor meer informatie kan er gekeken worden op www.bcoss.nl

 

Bron: www.d-tv.nl

« Terug

» Nieuws archief