Nieuws

25e landstitel BC Duinwijck. Eredivisiefinale blijkt wederom prima visitekaartje voor de badmintonsport

Voor de 25e keer in de clubgeschiedenis heeft BC Duinwijck uit Haarlem de landstitel gehaald. In een zinderend en kolkend (en daardoor reuzegezellig!) Maaspoort Sports & Events, versloegen de Haarlemmers AviAir Almere met 5-1. Uit handen van bondsvoorzitter Michel Bezuijen, die de eredivisiefinale voor de eerste keer meemaakte, ontving BC Duinwijck de beker!

Toch heeft BC Duinwijck zeven jaar moeten wachten op de titel. De ontlading was dan ook groot. Niet alleen bij de spelers en speelsters én staf, maar ook bij de grote supportersschare die de reis vanuit Haarlem had ondernomen.

Overigens gold dat ook voor de supporters van Almere die ook in grote getale waren gekomen. De sfeer zat er dan ook meteen goed in, al voor de start van de wedstrijden.

Voor bondsvoorzitter Michel Bezuijen (in februari aangetreden) was het de eerste finale. 

Bezuijen, in het dagelijks leven burgemeester van Rijswijk, genoot ook zichtbaar van het jaarlijkse badmintonfeest van de Eredivisie.

Familiesport

"Ik heb hier andermaal ontdekt dat badminton écht een heerlijke kijksport is," zegt hij. "Het niveau was zeer goed. Maar het is vooral ook de beleving die me nu bijblijft. Ik ben zeer onder de indruk van de sfeer en de goede uitstraling. Als je dan twee kinderen ziet die een geel shirtje aan hebben waarop staat vermeld 'Kom op, Papa' dan is dat het bewijs dat badminton een uitstekend visitekaartje is als familiesport."

Goede harmonie

"Wat ik ook mooi vond is dat de rivaliserende teams in goede harmonie elkaar aan alle kanten probeerden te overstemmen. Zo hoort sport te zijn. Ik snap het dat je deze sport blijft doen of aan deze sport verbonden blijft, als je er ooit aan bent begonnen."

Publiek op de banken

Met Alex Nelissen heeft Badminton Nederland al jarenlang ook één van de beste speakers in huis. Met zijn eigen unieke charme en warme stemgeluid weet hij de sfeer nog verder te verhogen en het publiek letterlijk op de banken te krijgen. Voor de spelers en speelsters wordt het hoogtepunt van het jaar daardoor nog mooier.

Een dag dus om niet te vergeten.

Imponerend

De dag zal sowieso voor altijd in het clubgeheugen van BC Duinwijck worden opgenomen. Op imponerende wijze wist de club haar 25e landstitel binnen te halen.

De mannen- en vrouwendubbels, waarmee de finale op twee banen tegelijk begon, waren redelijk snel een prooi voor de Haarlemmers waarna Akvile Stapusaityte BC Duinwijck in haar vrouwen enkelspel naar 0-3 tilde.

Mooiste partij van de dag

De mooiste partij van de dag was ongetwijfeld het mannenenkelspel tussen Aram Mahmoud (AviAir Almere) en Jordy Hilbink (BC Duinwijck). De twee maakten er tot groot genoegen van het publiek een waar spektakel van. Aram Mahmoud wist in de slotfase van de derde game door te drukken (21-15) waardoor Almere weer kon hopen: 1-3.

Toch was het uiteindelijk BC Duinwijck dat de laatste twee partijen won, waardoor de Haarlemmers aan de champagne konden (en de toeschouwers aan het bier en een frisje!). 

Dansen en swingen op de vloer van Maaspoort Sports & Events werd uiteraard toegestaan!

Felicitaties

Badminton Nederland en de organisatie van deze fantastische apotheose van de Eredivisie feliciteren BC Duinwijck met de landstitel. Maar uiteraard gaan onze gelukwensen ook naar AviAir Almere voor het behalen van de tweede plek.

 

Voor meer info en foto's KLIK HIER

 

Bron: BNL

 

« Terug

» Nieuws archief