Nieuws

Bijzonder BAN badminton toernooi

Badmintonvereniging BAN organiseerde op zaterdag 31 maart in sporthal de Icoon een bijzonder geslaagd Open badmintontoernooi voor jeugdspelers onder 19 jaar. In verschillende leeftijdscategorieën streden de junioren in de disciplines enkelspel, mix en dubbelspel om de eerste plaatsen.

Het jaarlijkse toernooi was volledig volgeboekt. Naast een grote groep BAN-spelers  waren er ook volop deelnemers van andere badmintonverenigingen. Een enthousiaste sporter kwam zelfs vanuit de uithoek van de provincie Groningen.

In de ochtenduren werden de verschillende voorrondes gespeeld. De groep jongste deelnemers blonk uit door hun tomeloze inzet, hun sportieve enthousiasme en vooral hun enorme spelplezier. De al wat meer ervaren badmintonspelers streden vol overgave voor elk punt en een plaats in de halve finales en eindrondes. Zij toonden hun grote sportieve vooruitgang, zeker in vergelijking met hun spelpeil van vorige jaren. Veel van de finalepartijen eindigden in spannende drie-setters want elke deelnemer was erop gebrand te winnen. Vanaf de tribunes werden de spelers door de vele enthousiaste toeschouwers aangemoedigd en werd er hartstochtelijk meegeleefd met de strijdende deelnemers.

Tegen 18.30 uur reikte de BAN-voorzitter in de kantine van de Icoon aan alle winnaars en de nummers twee hun hun bekers uit.

De organisatoren kunnen met grote tevredenheid terugkijken op een bijzonder goed georganiseerd en sportief geslaagd badminton evenement met zeer tevreden deelnemers en veel sportieve hoogtepunten.

De volgende editie van het jaarlijkse BAN jeugd Open staat gepland op paaszaterdag 2019.

Meer informatie en foto’s van hetsport evenement op de website www.banbadminton.nl

 

Bron: destadamersfoort.nl

« Terug

» Nieuws archief