Nieuws

Conquesto wederom gastheer van badmintontoppers in Zoetermeer

Badmintonvereniging Conquesto organiseert op 28 en 29 april voor de Twintigste keer het GOB Zoetermeer Conquesto Master-4-6-8 toernooi.

Het toernooi maakt deel uit van het Master Circuit 2018. Dit circuit bestaat uit zes toernooien en wordt afgesloten met de Master finale. 

Mannenenkel 

In het mannenenkelspel ontbreekt titelverdediger Nick Fransman. Favoriet om hem op te volgen is Alex Vlaar, de nummer drie van de Nationale Ranglijst. Aram Mahmoud, nummer vijf op de Nationale Ranglijst, is als tweede geplaatst.

De grootste concurrentie wordt verwacht van Thomas Sibbald en Jerry Natenstedt, die beiden vorig jaar in de halve finale werden uitgeschakeld. 

Vrouwenenkel 

In het vrouwenenkel is Ieva Pope als eerste geplaatst. Ieva, nummer drie op de Nationale Ranglijst, kan het toernooi voor het derde jaar op rij winnen! Manon Sibbald is als tweede geplaatst. Zij is vierde op de Nationale Ranglijst en vorig jaar uitgeschakeld in de halve finale. Dorien Lups is derde geplaatst en Daphne Jansen als vierde.

In het vrouwenenkel kan Ya Lan Chang voor een verrassing zorgen. Deze in Duitsland wonende speelster haalde onlangs nog de kwartfinale bij de Victor Dutch International.

Mannendubbe

In dit schema zijn Michiel Kruijt met Thomas Wijers als eerste geplaatst. Een geducht koppel waar zij rekening mee moeten houden is Jerry Natenstedt met Ralph Starren. Zij doen het al jaren goed op dit toernooi en zijn dit jaar als tweede geplaatst.

Vrouwendubbel 

Het kersverse Velo-koppel Tamara van der Hoeven en Dorien Lups is als eerste geplaatst in het vrouwendubbel. Myke Halkema en Manon Sibbald zijn als tweede geplaatst. 

Gemengd dubbel 

Het koppel Alex Vlaar met Myke Halkema is als eerste geplaatst. Zij zullen de nodige tegenstand krijgen van het ingespeelde Duinwijck-koppel Jerry Natenstedt/Mandy Lenderink (2). Ook wordt er veel verwacht van de koppels Ralph Starren/Tamara van der Hoeven (3) en Thomas Wijers/Jaymie Laurens (4). Ook hier wordt veel verwacht van outsider Ya Lan Chang die samen met Michiel Kruijt als zesde is geplaatst.

Overige categorieën

Er is niet alleen aandacht voor de toppers, want ook in de 4-, 6- en 8-categorie zal flink voor de overwinning gevochten worden. Met zo’n 250 deelnemers uit binnen- en buitenland en ±370 te spelen partijen is het toernooi zeer goed bezet. Conquesto doet zelf mee met een groot aantal spelers in de verschillende klassen. Lokale favorieten Remco Eversdijk, Michel Kersch, Hans Reidt, Linda de Kievit, Sebastièn Petri, Iris van der Meer, Merijn de Kievit, Erwin Slot, Arnold Holtrop, Daniëlle de Korte, Vanessa Verschelden en Hans de Kievit hopen ook hun plaatsing waar te maken. 

Sponsoren 

Het toernooi wordt ook dit jaar weer mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren. GOB Zoetermeer is dit jaar naamsponsor van het toernooi. Daarnaast wordt het toernooi ondersteund door: Kikzorg, AllRackets.com, Kawasaki, Florence Allure, Thema Autoschade, Fysio Physics, CT Administraties en stichting Floravontuur.

Fysio Physics zal het hele weekend aanwezig zijn om de eventuele blessures en andere pijntjes te verhelpen. AllRackets.com zal het hele weekend met een stand aanwezig zijn. Hier kun je terecht voor je sportartikelen. Iedereen hoopt natuurlijk om een deel van de ruim € 3.700,- aan prijzengeld mee naar huis te mogen nemen. Met zo’n 250 deelnemers en 370 te spelen partijen zal het weer genieten zijn van mooi badmintonspel. 

Conquesto speelt in de Noord-Westerhal, Buytenparklaan 6, 2717 AX, Zoetermeer (vlakbij SnowWorld). De speeltijden zijn op zaterdag van 09.00 – 23.00 uur en op zondag van 09.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis. De halve finales starten zondag om 12.00  en de finales ca. 15.20 uur. Tijdens het toernooi worden de uitslagen regelmatig op badmintonnederland.toernooi.nl gepubliceerd.

« Terug

» Nieuws archief