Nieuws

Koninklijke Onderscheiding voor BAN badminton trainer

Willem Munnik, hoofdtrainer en beleidsadviseur bij de Amersfoortse badmintonvereniging BAN, is ter gelegenheid van Koningsdag   benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn langdurige, veelzijdige en maatschappelijk belangrijke bijdrage aan de badmintonsport en zijn enorme inzet bij de Amersfoortse badmintonvereniging BAN in het bijzonder.

Bij BAN was Willem Munnik tot voor kort hoofdtrainer en coach van de hoogste seniorenteams. In verband met zijn gezondheid stopte hij kortgeleden in die functie.

Willem is binnen BAN echter ook beleidsadviseur en algemeen technisch adviseur voor het bestuur. Ieder jaar stelde hij de ‘seizoenstart BAN competitie’ op en organiseerde mede de jaarlijkse buitentrainingen en de BAN trainingsdagen, waaraan sinds kort ook spelers van BCA deelnemen. Deze activiteiten vormen de voorbereiding op elk competitieseizoen.

Willem gaf leiding aan de BAN trainers en schreef beleidstukken. Daarnaast begeleidde hij sportstagiaires en was hij actief binnen de rol die BAN vervult als Flagship voor Badminton Nederland.

Ook organiseerde en voerde Willem de ‘train de trainers’-cursus uit. Hij deelt graag zijn kennis, inzichten en vaardigheden andere verenigingen en trainers uit de regio en woont overleggen bij vanuit Badminton Nederland.

Willem Munnik is altijd bereid om sporters en sportverenigingen te ondersteunen waar dat nodig is. Mede door zijn inzet ontwikkelde de badmintonvereniging BAN zich tot de bloeiende en veelzijdige vereniging die het nu is.

 

 

Bron: www.destadamersfoort.nl

« Terug

» Nieuws archief