Nieuws

Special Olympics Nationale Spelen 2018

In het weekend van 8 t/m 10 juni aanstaande worden de Special Olympics Nationale Spelen 2018 gehouden. Op de Special Olympics Nationale Spelen 2018 zijn alle sporters met een verstandelijke beperking welkom, ongeacht niveau of eerdere prestaties. De spelen worden dit jaar in de Gelderse Achterhoek gehouden. Camping Marveld in Groenlo is het Olympisch dorp en er vindt op 8 juni een heuse openingsceremonie plaats in het stadion van voetbalvereniging de Graafschap, de Vijverberg, met onder andere Gerard Jolink als optredende artiest.

Er vinden toernooien plaats in 22 takken van sport. Zo ook badminton. Het badmintontoernooi wordt georganiseerd door de badmintonverenigingen uit Hengelo, Steenderen en Vorden en het wordt op zaterdag 9 en zondag 10 juni gehouden in sporthal ’t Hoge Wessel in Steenderen. De landelijke organisatie Special Olympics en de verenigingen gaan de deelnemers een onvergetelijk weekend bezorgen. 

Het badmintontoernooi kan nog deelnemers gebruiken. Mocht jouw vereniging (een tak met) mensen met een verstandelijke beperking hebben dan vragen wij jullie deze happening onder hun aandacht te brengen. Als jullie leden hebben die mee willen doen dan kunnen zij zich tot uiterlijk 14 mei opgeven bij Hans Zweverink, voorzitter van de Hengelose Badminton Club, via het mailadres hans.zweverink@hetnet.nl of bij Peter van Dijk, voorzitter van Flash Vorden, via het mailadres pajvandijk@chello.nl.

Voor meer informatie kun je de site bezoeken van de Special Olympics 2018 via de volgende link: http://www.specialolympics2018.nl/

Verder vragen de organiserende verenigingen jullie om dit evenement onder de aandacht van jullie leden te brengen met als doel om op 9 en 10 juni veel bezoekers te mogen begroeten in sporthal ’t Hoge Wessel.

 

 

Bron: BNL

« Terug

» Nieuws archief