Nieuws

Nascholing VBO ter nagedachtenis van Erik Meijs

Op 16 november 2017 overleed Erik, een badmintonner uit de mondiale top 100, aan de gevolgen van een verkeersongeluk in Duitsland.

Erik (26 jaar pas) speelde in de Duitse Bundesliga bij BC Beuel, die na Erik's overlijden op een fraaie tweede plaats zou eindigen. Wat hadden ze, vooral voor Erik, graag 'Meister' willen worden!

Erik was niet zomaar een topsporter. Hij was een jongeman die soms tegen de wind in probeerde hogerop te komen. Dat valt niet mee, in een kleine sport als badminton. De miljoenen om sporters verder te helpen liggen niet voor het oprapen. De zoon van Karin en Stef Meijs en zus van Anouk heeft echter op een ongekend positieve wijze de handschoen opgepakt en zette alles op alles om hogerop te komen. Het lukte hem om bij de beste honderd te komen en hij werd steeds kansrijker om de Olympische Spelen van 2020 te halen.
 

De dood is in alle gevallen verschrikkelijk, maar als zo'n jonge, mooie kerel uit het leven wordt gerukt, is dat gewoon niet te bevatten. 

Erik was de vriend van de Duitse badmintonster Birgit Overzier. Birgit was zwanger van hun eerste kindje. Hun zoon Tommy Erik werd op 12 februari geboren. Het verdriet over het overlijden blijft natuurlijk eeuwig bij de familie Meijs en Birgit. Maar hoe mooi is dat Erik toch nog voortleeft via Tommy Erik!

Erik Meijs wordt niet vergeten, alhoewel er bij Badminton Nederland naar mijn mening toch wat weinig aandacht voor was. Maar de herinnering blijft, zoveel is zeker. Erik staat bijvoorbeeld op 2 juni, tijdens een bijscholing van de VBO (Vereniging van Badminton Oefenmeesters) in het middelpunt van de belangstelling. (Inter)nationale trainers zetten zich in om geld in te zamelen voor een goed doel.

Willen jullie meer weten over de gebeurtenissen op 2 juni, neem dan contact op met de VBO. Je kunt bijvoorbeeld André Boerman van de Werkgroep Technische Zaken contacten; hij staat op Facebook. Of stuur een mail naar voorzitter@vbo-trainer.nl voor meer info.

 

 

Bron: via Ted v.d. Meer

Foto via badmintonline
 

« Terug

» Nieuws archief