Nieuws

BC DKC wint de beker na spannende finale

In Sportcentrum Mariahoeve in Den Haag heeft BC DKC de VANDEKOLK Hypotheken Cup, de nationale beker gewonnen. In een spannende finale werd de bekerwinnaar van vorig jaar (toen nog Van Zundert/ VELO) met 3-2 verslagen. Beide verenigingen stonden voor het vierde jaar op rij in de finale tegenover elkaar en hebben nu beide twee keer gewonnen.

Na het vrouwen- en mannendubbel stond er in de finale een gelijke stand van 1-1 op het scorebord. Myke Halkema en Dorien Lups wisten na hun winst in de gelijk opgaande eerste game de partij met 21/19, 21/14 te winnen van het DKC koppel Alyssa Tirtosentono/ Marlies Baan. Het mannendubbel werd een mooie strijd tussen het koppel Jim Middelburg/Alex Vlaar namens Le Credit Sportif VELO en het duo Michiel Kruijt/ Mark Caljouw van DKC. De spannende eerste game ging met 23/21 naar Kruijt en Caljouw, die in de tweede game een kleine voorsprong niet meer uit handen gaven en uiteindelijk wonnen met 21/17.

Nederlands kampioen Mark Caljouw zette DKC daarna op een 2-1 voorsprong door zijn partij in het mannenenkelspel tegen Ewout Beukers eenvoudig met 21/6 en 21/12 te winnen.

Het vrouwenenkel en gemengddubbel ging gelijktijdig de baan op voor de ontknoping van de finale. Het was Marlies Baan die in haar partij tegen Dorien Lups er voor zorgde dat de beker naar DKC uit Den Haag ging door het beslissende punt te maken. Baan verloor nipt de eerste game (20/22), knokte zich na een achterstand terug naar winst in de tweede (21/16) en won daarna ook derde game (21/16) nadat zij al vroeg een gaatje had geslagen

Het gemengddubbel tussen de koppels Michiel Kruijt/ Daisy Bommeleijn (DKC) en Alex Vlaar/ Myke Halkema (Le Credit Sportif VELO) was ongekend spannend, maar werd uiteindelijk niet meer uitgespeeld (18/21, 23/21,14/13). Door de winst van Baan was de finale beslist en wilde de spelers van DCK het feestje meevieren.

In de halve finales werd BC Smashing met 3-1 verslagen door BC DKC en versloeg Le Credit Sportif VELO landskampioen BC Duinwijck met 3-0.

 

 

Bron: via BNL

« Terug

» Nieuws archief