Nieuws

Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2018

NJK 2018: Ontmoeting met de Toppers van de Toekomst? Wilhelmus wordt gespeeld voor alle finalisten!

Zijn het de Toppers van de Toekomst? Konden we al kennismaken met de potentiële medaillewinnaars van de Olympische Spelen van 2024, 2028 en later? Het zou zomaar kunnen...

We hebben het uiteraard over het Nederlands Jeugd Kampioenschap dat op 9 en 10 juni in een zeer sfeervolle T-Kwadraat Topsporthal in Tilburg werd georganiseerd. 

Maar liefst 185 deelnemers startten op zaterdag op 20 banen. Op zondag werden de halve en hele finales gespeeld.

Nieuwe talenten

Toernooidirecteur Ger Tabeling is een tevreden man: "Ik organiseer dit evenement al vele jaren. Het is elke keer weer een feestje om de jonge spelers en speelsters te zien. En, om te ervaren hoe ze zijn gegroeid. Maar ook is het gaaf om nieuwe talenten te ontmoeten."

"Ja, iedereen die wil, kan meedoen. Dat kan omdat we hier in Tilburg op maar liefst 20 banen spelen. Dat is een bewuste keuze die ik maak. Zo krijgt iedere speler of speelster de kans om te proeven aan de subtop en top bij de jeugd. Het geeft ook veel inspiratie; je leert altijd van de wedstrijden die je speelt."

Ambitie

"In z'n algemeenheid kan ik zeker stellen dat het niveau goed is," zegt Ger Tabeling tot slot. "Echter, in de toekomst kijken kan ik ook niet. Als je het hebt over de Olympische Spelen van 2024, 2028 en later... dan durf ik daar geen voorspelling op te doen. Maar ik vind deze jongeren wel vol met ambitie zitten. Dat is een goed teken. Het is aan hen om op een gegeven moment te bewijzen of ze de Toppers van de Toekomst zijn."

 

Voor het hele artikel op de website van Badminton Nederland KLIK HIER

Voor alle uitslagen KLIK HIER

 

Bron: BNL

« Terug

» Nieuws archief