Nieuws

U19 Irish Open 2018 Irish Open 2018

Van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september werd in Dublin de U19 Irish open 2018 gespeeld. De Nederlandse spelers behaalden mooie prestaties en gingen in totaal met vier prijzen naar huis. 

Vrouwendubbel

Milou Lugters en Alyssa Tirtosentono behaalden als enige een gouden medaille. Zij stonden dit toernooi als eerste geplaatst en maakte deze plaatsing dus ook waar. In de finale speelden ze tegen het Schotse duo Lauren Middleton en Sarah Sidebottom. Met 20-22 / 21-14 en 21-15 ging de winst naar onze Nederlandse dames. 

Mannendubbel

Gijs Duijs en Brian Wassink stonden als derde geplaatst. In de halve finale wonnen ze van de nummer van de plaatsingslijst Giovanni Toti en Enrico Baroni 19-21/21-16 en 21-18. In de finale werd het een mooie en spannende strijd voor de eerste plek. Helaas kwamen onze Nederlandse mannen net tekort en verloren ze van het Schotse duo Joshua Apiliga en Adam Pringle met 18-21 / 23-21 / 14-21. 

Gemengddubbel 

In het gemengddubbel behaalden Ties van der Lecq en Milou Lugters de finale. In de finale stonden ze tegenover wederom een Schots duo Adam Pringle en Rachel Andrew. Ondanks dat dit koppel als vijfde geplaatst stond en Ties en Milou als tweede geplaatst ging de winst toch naar het Schotse paar. Met 21-19 en 21-17 waren ze net iets sterk dan de Nederlanders. 

Herenenkel 

De laatste finaleplek was voor Dennis Koppen. Dennis als tweede geplaatst kwam in de finale uit tegen de eerste geplaatste Ier Nhat Nguyen. Een erg sterke speler die ook in het senioren circuit al goed van zich laat horen. Ook in deze wedstrijd liet de Ier zien dat hij duidelijk de sterkere is van de twee. met 21-16 en 21-9 moest Dennis genoegen nemen met een tweede plaats. 

Dit was het laatste toernooi ter voorbereiding op de Europese Jeugd kampioenschappen. Aankomende woensdag zal de ploeg afreizen richting Tallinn waar het Europees Jeugd Kampioenschap gehouden zal worden. 

Gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestaties en op naar het EJK. 

 

 

Bron: BNL

« Terug

» Nieuws archief