Nieuws

NEDERLANDS TEAM IN 'SLEUTELPARTIJ' TEN ONDER TEGEN SCHOTLAND (1-4)

De badmintonkenners wisten het al van te voren; de tweede poulewedstrijd zou de zogenaamde ‘sleutelwedstrijd’ zijn. Kwalificatie voor de volgende ronde zou afhankelijk zijn van het behaalde resultaat. 

Helaas liep het na de winst op Polen (0-5) niet goed af voor de jonge Oranje spelers en speelsters. De Schotten waren helaas met 1-4 te sterk.

Toch was het in sommige wedstrijden een ‘Close Call’.

Zo moesten de Schotten Rachel Andrew en Matthew Grimley alle zeilen bijzetten om Milou Lugters en Ties van der Lecq van zich af te schudden. De Nederlanders lieten zich niet van de wijs brengen na het 24-22 verlies in de eerste game. De tweede game werd gewonnen met 16-21. Toen was toch de pijp leeg. De Schotten wonnen de beslissende game met 21-11.

AMY TAN


Dennis Koppen redden het niet in zijn partij tegen Christopher Grimley. In twee games was het pleit beslecht. Daarna zat de jonge Amy Tan dicht bij een enorme verrassing. De sterke Rachel Sugden moest tot het uiterste gaan om Amy van zich af te schudden. Het werd 22-20 in de derde game. Hopelijk voor Amy een partij om altijd op terug te kijken; prima leermomenten in deze wedstrijd. Een volgende keer zal ze aan het slot van zo een spannende partij het kwartje wellicht wél haar kant op kunnen laten vallen.

 

DE EER IS GERED


De mannendubbel ging ook in twee games verloren waarna Milou Lugters en Alyssa Tirtosentono de Nederlandse eer redden. In twee goede games werden Lauren Middleton en Sarah Sidebottom aan de kant gezet, maar het veranderde niets aan het absolute feit: Schotland verslaat Nederland.

 

PROGRAMMA VOOR ZONDAG


Op zondag 9 september moet Nederland twee keer aan de bak. Om 09.00 uur ’s ochtends (Nederlandse tijd) is Roemenië de tegenstander. ’s Middags om 17.00 uur treedt het Oranjeteam aan tegen Kroatië. 

Een klein wonder is nodig voor de jonge Nederlandse spelers en speelsters 

Een klein wonder is nodig voor de jonge Nederlandse spelers en speelsters om de Round Robin als winnaar af te sluiten. Er zal op de nabijgelegen banen zéker worden gekeken naar wat de Schotten doen, die nu aan kop gaan in groep 8 van dit European Junior Championships.

 

Bron: BNL
 

« Terug

» Nieuws archief