Nieuws

PROMOVENDUS HOORNSE BV METEEN OP KOP NA 1E SPEELRONDE EREDIVISIE BADMINTON

Hoornse BV, promovendus in de Eredivisie Badminton, heeft meteen op de eerste speeldag de koppositie veroverd. Op de feestelijke en ongekend druk bezochte Kick-Off in Den Haag (500 toeschouwers!) – bij gastheer DKC – sloegen de Noord-Hollanders meteen toe.
 
Het Limburgse Goldinvestment Roosterse BC werd met 7-1 verslagen.
 
Landskampioen Duinwijck BC uit Haarlem haalde een nipte 3-5 overwinning op het thuisspelende DKC. Het waren dezelfde cijfers waarmee Amersfoort ook de eerste zege haalde; de spelers en speelsters uit de Keistad versloegen TFS Barendrecht. Het Amstelveense Van Zijderveld BV opende ook goed; Smashing uit Wijchen werd met 5-3 aan de kant gezet.
 
Opvallend was de 6-2 nederlaag van AviAir Almere.
 
Vorig jaar was het team uit Flevoland nog finalist van de Eredivisie. Vandaag was Le Credit Sportif Velo uit Wateringen te sterk. Het werd 6-2.
GROOTS EVENT
Sinds een aantal jaren organiseren de Eredivisieverenigingen een gezamenlijke start. Alle 10 de Eredivisieverenigingen komen bijeen op één locatie om de volledige eerste speelronde af te werken. Het event evolueert zich goed. Dat bleek wel vandaag bij DKC waar zeker 500 toeschouwers op de tribunes zaten. DKC zélf had voor veel vertier rondom het evenement verzorgd.
 
Jules Bakker, voorzitter van landskampioen Duinwijck BC, nam voorafgaand aan de kick-off nog het woord. Hij had de beker meegenomen. “Hier gaat het ons allemaal om,” zo zei hij. “Dit is waar we met z’n allen voor strijden. We laten hem bewust even zien zodat we weer weten waar we het voor doen. We wensen alle teams, spelers en verenigingen veel succes in het nieuwe seizoen.”
 
Voor bondsvoorzitter Michel Bezuijen was het de eerste keer dat hij een Kick-Off van de Eredivisie badminton meemaakte. Bezuijen is dit jaar (februari) aangetreden. “Een geweldige sfeer, veel drukte en absoluut een representatieve en waardige opening van het seizoen. Fantastisch dat de vrijwilligers van DKC zo een prachtige dag hebben neergezet.”
 
 
VLOG PROMOTIE TROFEE
 
Roosterse BC, die de grootste nederlaag op de eerste competitiedag, leed, ging toch naar huis met een trofee. De Limburgers hadden volgens het Nederlands badmintonpubliek het leukste promotievlogje gemaakt voor de kick-off. Nico Hermans nam de kleine trofee in ontvangst. “Geen grote beker, wel een grootse beker,” zei hij.
 
“Wij gaan proberen om elk jaar in ieder geval déze wisseltrofee te winnen! Een goed initiatief was dit van Badminton Nederland.”
 
 
 
De uitslagen van de eerste speelronde

DKC – Duinwijck BC    3-5
Van Zijderveld BV – Smashing   5-3
TFS Barendrecht – Amersfoort  3-5 
Hoornse BV – Goldinvestment Roosterse BC   7-1
Le Credit Sportif VELO – AviAir Almere   6-2

Bekijk de DETAILS van het wedstrijdprogramma van de eerste dag.
 
Een uitgebreider sfeerverslag (foto’s, tekst en video) ziet u op de volgende link:
 

« Terug

» Nieuws archief