Nieuws

Close calls op EJK in Tallinn (Estland)

Een bijzonder spannende dag vandaag in de hoofdstad van Estland. Veel spelers en speelsters uit het Nederlands team kwamen vandaag in actie in de verschillende disciplines.

Er waren veel Close Calls bij. Met andere woorden; de kwartjes hadden ook de andere kant op kunnen vallen.

Relatief makkelijk,

De jonge AMY TAN won relatief makkelijk in haar eerste ronde (vrouwenenkelspel) van de Poolse Zuzanna Jankowska. Het werd 21-11 en 21-7 voor de speelster van Almere, die beslist als een outsider wordt gezien voor de titel.

MADOUC LINDERS redde het helaas niet. De Schotse Rachel Sugden, die in de teamwedstrijden het Nederlands team ook al had dwarsgezeten, was net te sterk: 21-19, 21-13

FINN ACHTHOVEN kan ook terugkijken op een goede wedstrijd. De Noord Ludvig Smith-Meyer ging er aan met 21-16 en 21-17. De uitslag lijkt close maar Finn is nooit echt in gevaar geweest. Een prima partij dus voor de jonge Oranjespeler.

DENNIS KOPPEN - hij is als negende geplaatst - had het moeilijk tegen de Kroatische Luka Ban. Nadat de eerste game een makkelijke prooi was (8-21), moest Dennis de tweede game met 21-17 laten aan zijn opponent. De derde game was nagelbijten. Dennis slaagde er in om enkele matchpoints van zijn tegenstander onschadelijk te maken en in de slotfase zelf toe te slaan: 20-22. Goed gedaan! 

EXTREEM SPANNEND

Al 's ochtends vroeg was het nagelbijten voor de staf van het Nederlands team. TIES VAN DER LECQ en MILOU LUGTERS, als achtste geplaatst, redden het niet tegen de Denen Mads Vestergaard en Christine Busch. In de derde game vloog het alle kanten op. Helaas hadden de Denen de langste adem; het werd 26-24.

Jammer voor Ties en Milou, want de twee waren als 8e geplaatst in de gemengd dubbel.

WESSEL VAN DER AAR en ALYSSA TIRTOSENTONO moesten ook tot het uiterste. De Zweden Joel Hansson en Malena Norrman capituleerden pas op 21-19 in de derde game. Wessel en Alyssa konden hun geluk niet op; ze staan in de volgende ronde van het gemengd dubbel!

Tja... je moet wel een beetje tegen de spanning kunnen!

De uitschakeling van GIJS DUIJS en MADOUC LINDERS - als vierde geplaatst in de gemengd dubbel - was een verrassing. Het boze gevaar kwam nu uit Ierland. Adam McAllister en Rachael Woods versloegen de Nederlanders met 21-18 in de derde game.

MANNENDUBBEL

GIJS DUIJS had meer succes in de mannendubbel. Samen met zijn maatje BRIAN WASSINK werd het Tsjechische duo Kuliske / Pasan met 21-13 en 21-17 verslagen. Ook daar dus een volgende ronde voor hen.

 

Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER

 

Bron: BNL

« Terug

» Nieuws archief