Nieuws

Twee finaleplaatsen voor Nederlandse badmintonners in Leuven

De badmintonhal in Leuven kleurt Oranje. Op zaterdag, de finaledag, kunnen 'we' met 2 hoofdprijzen naar huis.

JACCO ARENDS en SELENA PIEK maakten hun plaatsingsstatus waar, althans.... ze zijn goed op weg. Ze staan op zaterdag in de finale van de gemengd dubbel op de Yonex Belgian International 2018. Het succesvolle tweetal moest overigens in de halve finale toch flink aan de bak. Tegenstanders RUBEN JILLE en IMKE VAN DER AAR, jawel, ook uit Nederland, gaven zich niet zomaar gewonnen.

De twee wisten prima aan te haken bij de topfavorieten en alleen dát feit belooft veel voor de toekomst in het gemengd dubbel. Uiteindelijk waren het toch Jacco en Selena die aan het langste eind trokken. Het werd 21-15 en 22-20.

In de finale spelen Jacco en Selena tegen het Schotse duo Hall / MacPherson.

MAAR ER IS MEER.....

JACCO ARENDS mag op zaterdag een tweede finale spelen. Aan de zijde van RUBEN JILLE mogen ze aantreden tegen het Deense duo Daugaard / Sogaard. Jacco en Ruben klopten in de halve finale een ander Deens duo. Bay-Smitdt en Molhede kwamen te kort: 21-16, 21-15.

Een prima resultaat voor de twee badmintonvrienden, die het Oranjefeestje groter maakten op de late vrijdagavond.

SORAYA DE VISCH EIJBERGEN

De als vijfde geplaatste Soraya kan sowieso tevreden zijn over het behalen van de halve finale in België. Helaas was in de halve finale de Indiase Rituparna Das te sterk. Soraya pakte wel in de verlenging de eerste game (21-23) maar in de tweede en derde game liep Soraya toch achter de feiten aan. In de derde game werd al snel duidelijk dat een finaleplaats er niet in zat. Helaas. (13-21, 7-21).

 

Voor de finale KLIK HIER

 

Bron: BNL

« Terug

» Nieuws archief