Nieuws

Succesvolle tweede dag Yonex Dutch Open voor Nederlanders

Bij de Yonex Dutch Open in Topsportcentrum Almere heeft Mark Caljouw de derde ronde en Gayle Mahulette, Soraya De Visch Eijbergen, de koppels Selena Piek/ Cheryl Seinen, Milou Lugters/ Alyssa Tirtosentono,  Ruben Jille/ Imke van der Aar, Jacco Arends/ Selena Piek, Robin Tabeling/ Cheryl Seinen, Jacco Arends/ Ruben Jille en Robin Tabeling/ Jelle Maas de tweede ronde weten te bereiken.
 
Mannenenkel
Nederlands kampioen Mark Caljouw (als eerste geplaatst) is door naar de derde ronde. Na een bye in de eerste ronde was Caljouw vandaag met 21/15, 21/10 te sterk voor de Zweed Jacob Nilsson. Morgen neemt de Nederlander het op tegen de Canadees  B.R. Sankeerth.
 
Voor Nick Fransman is het toernooi voorbij. Subhankar Dey uit India was na drie games met 21/15, 18/21, 19/21 net te sterk voor de Nederlander.
Vrouwenenkel
Soraya De Visch Eijbergen en Nederlands kampioene Gayle Mahulette zijn door naar de tweede ronde. In hun eerste ronde wonnen Soraya en Gayle van respectievelijk Clara Azurmendi uit Spanje (19/21, 21/15, 21/10 ) en met 21/14, 21/17 van de Turkse Ozge Bayrak. De Visch Eijbergen speelt morgen tegen de als nummers drie geplaatste Canadese Rachel Honderich en Mahulette neemt het op tegen de Chinese QI Xuefei.
 
Vrouwendubbel
Het als derde geplaatste Nederlandse koppel Selena Piek/Cheryl Seinen (WR-22) heeft in de eerste ronde in drie games (21/17, 23/25, 21/16) gewonnen van Annabella Jäger en Stine Susan Küspert uit Duitsland en gaan nu spelen tegen een ander Duits koppel: Johanna Goliszewski/ Lara Kaepplein.
 
Ook het koppel Milou Lugters/ Alyssa Tirtosentono is door, na opgave bij een 1-0 stand in de partij van het duo Sanyogita Ghorpade/ Maneessha K uit India. Milou en Alyssa nemen het morgen op tegen de nummer één van de plaatsingslijst Gabriela en Stefani Stoeva (WR-13) uit Bulgarije.
 
Iris Tabeling en Nadia Fankhauser uit Zwitserland werden uitgeschakeld. Zij verloren net aan met 19/21, 18/21 van het Zweedse koppel Emma Karlsson/ Johanna Magnusson.
 
Gemengddubbel
Het koppel Ruben Jille/ Imke van der Aar zorgde voor een enorme stunt. Na drie spannende games werd het als vijfde geplaatste koppel Ronan Labar/ Audrey Mittelheisser uit Frankrijk (WRL-29) met 27/29, 21/17, 22/20 verslagen. In de tweede ronde komen Ruben en Imke nu uit tegen het Engelse koppel Matthew Clare/ Victoria Williams.
 
De als derde geplaatste Jacco Arends en Selena Piek wisten hun eerste ronde overtuigend in twee games (21/6, 21/9) te winnen van het Duitse koppel Johannes Pistorius/ Lara Kaepplein. Hun volgende tegenstanders zijn Mads Emil Christensen en Claudia Paredes uit Denemarken.
 
Het Nederlandse koppel Robin Tabeling / Cheryl Seinen (WRL-33) was in twee games met 21/9, 21/10 veel te sterk voor het duo Oliver Schaller/ Celine Burkart uit Zwitserland. De volgende tegenstanders voor de als zevende geplaatste Robin en Cheryl zijn het Engelse koppel Tom Wolfenden/ Jenny Moore.
 
Mannendubbel
Het als achtste geplaatste koppel Jacco Arends/ Ruben Jille versloeg overtuigend de Franse mannen Fabien Delrue en William Villeger met 21/13, 21/11 en komt nu uit tegen het duo Raphael Beck/ Andreas Heinz uit Duitsland.
Robin Tabeling en Jelle Maas (als vijfde geplaatst) begonnen hun eerste ronde met een twee keer 21/16 overwinning tegen het Duitse koppel Peter Kaesbauer/ Jan Colin Völker en zullen het morgen gaan opnemen tegen Dinuka Karunaratna / Niluka Karunaratne uit Sri Lanka.
 
Voor Wessel van der Aar en Ties van der Lecq kwam een einde aan een mooi avontuur. Het Nederlandse koppel wist zich via de kwalificaties te plaatsen voor het hoofdtoernooi en verloor daarin uiteindelijk met 16/21, 17/21 van het als nummer twee geplaatste Indonesische koppel  Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso (WR-24).
 
KLIK HIER alle uitslagen van woensdag 
 
KLIK HIER voor de wedstrijden van Nederland

« Terug

» Nieuws archief