Nieuws

Zeven Nederlandse kwartfinales bij Yonex Dutch Open

Op de derde dag van de 70e editie van de Yonex Dutch Open hebben Mark Caljouw en de koppels Ruben Jille/ Imke van der Aar, Jacco Arends/ Selena Piek, Robin Tabeling/ Cheryl Seinen, Jacco Arends/ Ruben Jille, Robin Tabeling/ Jelle Maas en Selena Piek/ Cheryl Seinen de kwartfinales weten te bereiken in Topsportcentrum Almere.
 
Mannenenkel
Nederlands kampioen Mark Caljouw (als eerste geplaatst) ligt nog steeds op koers voor de titel. In de derde ronde won Caljouw overtuigend met 21/14, 21/13 van de Canadees B.R. Sankeerth. Morgen neemt de Nederlander het in zijn kwartfinale op tegen Joo Ven Soong uit Maleisië.

Mannendubbel
Robin Tabeling en Jelle Maas (als vijfde geplaatst) wisten vandaag van Dinuka Karunaratna / Niluka Karunaratne uit Sri Lanka te winnen met 21/17 en 21/13. Morgen komen de Nederlanders in actie tegen de nummer één van de plaatsingslijst uit Indonesië Berry Agriawan/ Hardianto Hardianto (WR-16).
 
Het als achtste geplaatste koppel Jacco Arends/ Ruben Jille versloeg het duo Raphael Beck/ Andreas Heinz uit Duitsland met 21/16, 21/18 en speelt nu tegen het als nummer twee geplaatste Indonesische koppel Wahyu Nayaka Arya Pangkaryanira/Ade Yusuf Santoso (WR-24).
 
Vrouwendubbel
Het als derde geplaatste Nederlandse koppel Selena Piek/Cheryl Seinen (WR-22) staat ook in de kwartfinales. In twee games (22/20, 21/14) werden Johanna Goliszewski en Lara Kaepplein uit Duitsland verslagen. In de volgende ronde wacht voor de Nederlandse vrouwen het Engelse koppel Chloe Birch/ Lauren Smith.
 
Het koppel Milou Lugters/ Alyssa Tirtosentono bereikte op gelukkige wijze de tweede ronde van het hoofdtoernooi. Daarin was de nummer één van de plaatsingslijst, het koppel Gabriela en Stefani Stoeva (WR-13) uit Bulgarije, echter met 13/21, 8/21 een maatje te groot.
 
Gemengddubbel
De als derde geplaatste Jacco Arends en Selena Piek wisten ook hun tweede ronde overtuigend in twee games te winnen, met 21/7, 21/11 werd gewonnen van het koppel Mads Emil Christensen/ Claudia Paredes uit Denemarken. In de kwartfinales nemen Jacco en Selena het opnieuw op tegen een Deens koppel, de als zesde geplaatste Mikkel Mikkelsen en Mai Surrow.
 
Het koppel Imke van der Aar/Ruben Jille wist na eerder al het als vijfde geplaatste koppel Ronan Labar/ Audrey Mittelheisser uit Frankrijk te hebben verslagen, nu met 22/20, 21/16 te winnen van het Engelse koppel Matthew Clare/ Victoria Williams. Het nummer één geplaatste koppel Marcus Ellis en Lauren Smith, ook uit Engeland, zijn hun volgende tegenstanders.
 
Ook Robin Tabeling en Cheryl Seinen (WRL-33) zijn door. Met twee keer 21/16 werd het Engelse koppel Tom Wolfenden/ Jenny Moore verslagen. De Denen Mathias Bay-Smidt en Rikke Søby zijn in de kwartfinales de volgende opponenten van Robin en Cheryl.
 
Vrouwenenkel
Voor Soraya De Visch Eijbergen en Gayle Mahulette is de tweede ronde van de Yonex Dutch Open het eindpunt geworden. Soraya De Visch Eijbergen verloor met 13/21, 15/21 van de als nummers drie geplaatste Canadese Rachel Honderich en Mahulette werd door de Chinese QI Xuefei verslagen met 7/21, 11/21.
 
Voor de wedstrijden van Nederland KLIK HIER
 
Voor de kwartfinales morgen KLIK HIER

« Terug

» Nieuws archief