Nieuws

Demonstratie / clinic aangepast badminton

Badminton Zonder Drempels houdt demonstratiedag in Culemborg. Ook met een prothese of in een rolstoel kun je prima badminton spelen. Badminton Zonder Drempels (BZD) laat dat zien tijdens de demonstratiedag en clinic op 3 november in de Culemborgse sporthal Parijsch. Oud-wereldkampioen Ilse van de Burgwal is aanwezig om ge?nteresseerden de fijne kneepjes van het spelletje bij te brengen.

"Met BZD gaat het goed," zegt secretaris Leen Beuker over de begin 2018 opgerichte club. "Er zijn twaalf leden en vijf begeleiders die elke maandag komen spelen in sporthal Parijsch. Maar we kunnen altijd meer leden ?n begeleiders gebruiken. Grote kans dat mensen graag willen spelen, maar nog niet van ons bestaan weten. Daarom houden we voor het eerst een demonstratiedag en clinic."

BZD was jaren onderdeel van BC Culemborg, maar staat sinds een kleine twee jaar stevig op eigen benen. "We zijn de enige club voor aangepast badminton in de wijde omgeving van Culemborg en hebben leden uit Utrecht, Vianen, Beesd en Waardenburg. Die komen voornamelijk met taxi?s naar de sporthal. Hiervoor zijn er speciale voorzieningen voor mensen met een handicap." De leden zijn heel fanatiek, meldt Beuker. "Voor de meeste badmintonners is de wekelijkse speelavond het belangrijkste vertier. Het is uitzonderlijk als iemand niet verschijnt. We draaien tijdens de vakanties dan ook gewoon door. Alleen in de zomervakantie is de zaal gesloten."

Badmintonners met een beperking hebben een andere begeleiding nodig dan badmintonners zonder. Zo moeten mensen met een prothese anders worden begeleid dan rolstoelers en kleine mensen. BZD laat hiervoor twee begeleiders speciaal opleiden bij de Parabadminton Foundation van Ilse van de Burgwal. De oud-wereldkampioene is 3 november in Culemborg present. Ze speelt een demonstratiepartij tegen burgemeester Gerdo van Grootheest en geeft een clinic. Beuker: "Tijdens de clinic kunnen belangstellenden met een beperking ook meespelen. Voor rackets, shuttles en eventueel rolstoelen wordt gezorgd. Wel moet je zelf sportschoenen meenemen."

BZD wordt gesponsord door de Dirk Kuyt Foundation en NOC/NSF. Ook SNS bank en Chesp Badmintonwebshop uit Beusichem dragen hun steentje bij. De demonstratiedag en clinic op 3 november in sporthal Parijsch begint om 13.00 uur. www.bzdculemborg.nl

 

Bron: www.culemborgsecourant.nl

« Terug

» Nieuws archief